Ventolin şurup ne işe yarar, nedir, ventolin şurup ne için kullanılır

ventolin ne işe yarar sorusunu soranlar için Ventolin şurup nasıl kullanılır, Ventolin şurup fiyatı ne kadar, yan etkileri nedir gibi soruların yanıtını burada bulabilirsiniz.

Genelde astım, kronik bronşit, amfizem gibi hastalıkları tedavi etmek için kullanılan Ventolin şurup ne işe yarar diye merak mı ediyorsunuz? Burada Ventolin şurup ile alakalı bilgileri öğrenebilirsiniz. Alt başlıklarda Ventolin şurup ne için kullanılır, fiyatı kaç TL, nasıl kullanılır gibi şurup hakkındaki bütün detaylara ulaşabilirsiniz. Ventolin şurup ne işe yarar, nedir, ventolin şurup ne için kullanılır;

Ventolin şurup nedir?

Kronik bronşit, astım gibi hastalıklarda kullanılan Ventolin şurup nedir? Ventolin şurup, akciğer hava yolları duvarlarında bulunan kasları gevşetmeye yarar ve genişlemesini saplar. Bu sayede hava alıp vermek hasta için daha rahat bir hal alır.

Ventolin şurup ne işe yarar?

Ventolin şurup; Kronik bronşit, amfizem, astım, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma gibi pek çok hastalıkta kullanılır. Hafif, orta ve şiddetli astım hastalarını rahatlatmak için, KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) olan hastalar KOAH belirtilerini minimuma indiren bir ilaçtır. Düzenli kullanımı önerilmeyen ve uzman doktor tavsiyesi ile kullanılması gereken bir ilaçtır. Ventolin şurup genellikle çocuklar ile sıvı ilaç tercih eden yetişkinlerde tedavi amaçlı kullanılır.

Ventolin şurup nasıl kullanılır?

Genel etkili doz günde 3 ya da 4 defa alınan 4 mg’dır (10 mİ).

Doktor duruma göre ilaç miktarını arttırabilir ya da azaltabilir. Her bir tek doz en fazla 8 mg’a (20 mİ) çıkabilir.

Günde 3 veya 4 kez 1 – 2 mg (2.5 – 5 mİ)

6 -12 yaş arası çocuklarda kullanım: Günde 3 veya 4 kez 2 mg (5 mİ)

12 yaş üzeri çocuklarda kullanım: Günde 3 veya 4 kez 2-4 mg (5-10 mİ)

Yaşlılarda kullanım (65 yaş üstü):

Günde 3 veya 4 kez 2 mg (5 mİ)

Beta adrenerjik uyarıcı ilaçlara duyarlı olan kişiler için kullanımı:

Günde 3 veya 4 kez 2 mg (5 mİ)

Ventolin şurup yan etkileri

Ventolin şurup kullanan bazı hastalarda;

Kurdeşen, karın ağrısı, nefes alırken zorluk, dudak, dil ve boğazda şişlik durumu gibi yan etkiler göstermesi halinde doktorunuza danışın.

Baş ağrısı, titreme, kalp atışının hızlanması, çarpıntı gibi yan etkileri yaygın olarak görülen etkilerdendir.

Ventolin şurup fiyatı ne kadar [code_snippet id=5 php=true]

Ventolin şurup sadece eczanelerde satılmaktadır fiyatı 34,98 TL civarındadır. Ancak ilaç fiyatlarında zaman zaman güncelleme yapıldığından en net fiyatı eczaneden sorarak öğrenebilirsiniz. Bu haberimizde bulunan bilgileri okuyarak Ventolin şurup ne işe yarar gibi bir çok sorunun yanıtına ulaşabilirsiniz.

Ventolin şurup nedir, Ventolin şurup ne işe yarar? Ventolin şurup nasıl kullanılır gibi sorularınızın yanıtına bu haberdeki başlıklardan ulaşabilirsiniz. Bu şurubu doktorunuz reçete ile önermeden kullanmayın. Yan etkileri yaşamanız halinde yine doktorunuzla iletişim kurmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir