Çoçuklarda Öksürük Ne iyi Gelir?

Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? Soğuk havalarda çocuklarda öksürük ne iyi gelir bitkisel tedavi yöntemleri hakkında detaylar.

Solunum yollarının kapanması halinde bir çeşit refleks olarak karşılaştığımız öksürük, çocuklarda da görülebilen bir rahatsızlıktır. Öksürüğün nedeni; Soğuk algınlığı, bahar alerjisi, grip gibi durumlarda çocuklarda öksürük görülmesi oldukça normaldir. Sürekli öksürmek, kuru öksürük ve öksürüğün ardından balgam gelmesi gibi zamanlarda bu öksürük riskli bir durumun habercisi olabilir. Basit öksürükler için bitkisel tedavi yöntemleri vardır. Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir sorusunun ardından bitkisel tedavi uygulamadan önce doktora danışılması gerekmektedir. Peki, çocuklarda öksürük ne iyi gelir bitkisel?

Çocuklarda Öksürük Nasıl Giderilir (Geçer)

Çocuklarda viral solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle gündüzleri öksürük oluyorsa bu durumda çoğu zaman özel bir tedaviye gerek duyulmuyor. Oksijen veya bronkodilatör gibi destekleyici bakımlar alınabilir. Ateşi olmayan ve nefes almakta zorluk çekmeyen yani normal öksüren çocuklar evde gözlem altında tutulabilir. Çok fazla öksüren çocuklara bol sıvı tüketimi ile boğazının yumuşaması sağlanır. Burun tıkanıklığı için ise deniz suyu spreyleri kullanılabilir.

Çocuklarda Öksürük Ne iyi Gelir Bitkisel?

Çocuklarda öksürük ne iyi gelir? Dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de bilinçsizce ilaçlara yönelmek olacaktır. Çünkü bazı ilaçlar balgam ve öksürüğü arttırabileceği gibi çeşitli yan etkileri de olabilir. Bu nedenle ilaç kullanımı veya evde uygulanan doğal tedavileri tercih etmeden önce doktora görünmesi gerektiğini unutmayın.

Çocuklarda Öksürüğe Ne iyi gelir?

Tereyağı ve Pekmez Karışımı

Ilık bir bardak suyun içine 1 çorba kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın. Sonrasında çocuğa içirin.

Ihlamur ve Ayva

Ilık suyun içine ıhlamur ve ayva yaprağı ilave ekleyin. Karışım demlendikten sonra çocuğa içirebilirsiniz.

Karabiber ve Pekmez

Bir bardak kadar ılık suya 2 tatlı kaşığı pekmez ve bir miktar karabiber ekleyip karıştırın. Tamamı karıştıktan sonra çocuğa içirin.

Karışık Bitki Çayları

Biraz ıhlamur, çeyrek limon ve buna ek olarak 2 karanfil ve kabuğu soyulmuş elma ve tarçını suyun içinde karıştırın. Karışım tamamlanınca çocuğa içirin

Çocuklarda Öksürüğe İyi Gelen Şeyler

Çocuklarda öksürüğe iyi gelen şeylere ekleme yapacak olursak bunlar aşağıdaki gibidir;

• Zencefil

• Tavuk suyu çorba

• Soğan

• Ananas

• Limon ve bal karışımı

• İncir

• Badem ve ceviz

• Ayva

Yukarıda da defalarca belirttiğimiz gibi, Ateş ve solunumda zorlanma durumları olması halinde direkt olarak doktora gitmeniz gerekir. Ateşi olmayan ve nefes almada problemi olmayan çocuklar için bitkisel tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir