Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır? [code_snippet id=5 php=true]

Çalınan instagram hesabı nasıl kapatılır? Eski instagram çalınan hesabı kapatma nasıl yapılır? Hemen instagram hesabım çalındı nasıl kapatabilirim detayları.

Çalınan instagram hesabı nasıl kapatılır? Dönem dönem Instagram hesapları çalınıyor ve gerçek sahipleri tarafından geri alınamıyor. Peki bu hesapları kapatmak için ne yapmak gerekir, instagram hesabı çalınınca nasıl kapatırım çalınmış hesabımı nasıl kapatırım, kapattırma zor bir iş mi? Instagram en popüler uygulama özelliğini korumaya devam ediyor. Ancak çeşitli yöntemler ile bazı kullanıcıların hesapları çalınmaktadır. Popüler olmasına rağmen kullanıcıların hatalarından dolayı hesapları çalınabilmektedir.

Bazı zamanlarda ise şifresi unutulan ve mail adresi bilinmeyen Instagram hesabı sahibi tarafından kapatılmak istenebiliyor. Eğer siz de giriş yapamadığınız hesabınızı kapatmak istiyorsanız ya da instagram hesabım çalındı kapatmak istiyorum diyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır

Çalınan Instagram hesabı nasıl kapatılır sorusunun yanıtı oldukça basittir. İlk olarak Whatsapptan ve yeni bir Instagram hesabı açıp eski hesapta ekli olan herkesi uyarmak için hesabınızın çalındığını öğrenmeleri için bir hikaye paylaşın. Daha sonrasında ise;

  • İlk olarak yeni bir hesap açıp arkadaşlarınızı hesabınızın çalındığı ile ilgili bilgilendirin,
  • Sonrasında çalınan hesabı arkadaşlarınıza şikayet ettirin,
  • Belirli bir kitle hesabı şikayet ederse hesap kapanacaktır,
  • Şikayeti 20 – 50 kişi aynı anda taklit eden bir hesap olarak yaparsa Instagram’ın dikkatini çeker ve hesap kapanır.

Eğer hesabı kurtarma şansınız varsa yani mail ya da telefon numarası ile kurtarabiliyorsanız hesabınızı kapatmak yerine kurtarmayı da deneyebilirsiniz. Instagram hesap silme linkiyle de hesabınızı kalıcı ya da geçici olarak kapatabilirsiniz.

Başkasının Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

instagramda hesap kapatma çalınan hesaplarda kullanıldığı gibi başkasının hesabını kapatmak için de kullanılmaktadır. Başkasının intagramı kapatmak için yine şikayet etmeniz gerekmektedir. Şikayet yöntemi olarak aşağıdaki seçeneklerden birini seçebilirsiniz.

  • Sizi rahatsız ettiği ile ilgili şikayet edebilir,
  • Taciz, zorbalık ve uygunsuz paylaşımlar yaptığı için,
  • Hakaret, küfür gibi gönderilerin olması,
  • Adınıza açılmış sahte hesap,
  • Kişi ya da sayfa sizi taciz ve tehdit ediyorsa şikayetiniz değerlendirilerek hesap kapatılır.

Instagram Çalınan Hesabı Kapatma

Instagram çalınan hesabı kapatma yöntemi olarak hesabı Instagram’a bildirmeniz gerekir. Hesabı bildirmek için aşağıdaki adımları sırası ile takip etmelisiniz. Birden fazla kişi aynı şekilde şikayet ederse hesap incelenerek kısa süre içerisinde kapatılacaktır.

  • Şikayet etmek istediğiniz profile girin,
  • Sağ üst kısımdaki “” (üç nokta) seçeneğine dokunun,
  • Ekrana gelen seçeneklerden Şikayet Et düğmesine dokunun,
  • Şikayet ederken Gönderiyi mi yoksa Hesabı’mı şikayet edeceğinizi seçin,
  • Hesabı Şikayet etmeyi seçtikten sonra geçerli sebebi ekrandan seçin ve gönderin.

Instagram gönderdiğiniz şikayet talebini inceledikten sonra hesap ile ilgili gerekli işlemleri yapacaktır. Şikayet seçenekleri arasında “Instagram’da olmaması gereken içerikler paylaşıyor, Bir başkasını taklit ediyor ve 13 yaşından küçük olabilir.” seçenekleri vardır. Bunlar arasında en uygun olanını seçerseniz hesabın kapanma olasılığı da o kadar yükselir.

Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Kapatabilirim

Instagram hesabım çalındı nasıl kapatabilirim sorusu hesabı çalınanlar tarafından en sık araştırılan şeyler arasındadır. Çalınan instagram hesabı nasıl kapatılır sorusunun yanıtı ise Şikayet etmektir. Şikayet işlemini birden fazla kişi yaparsa şikayetler öncelikli olarak incelenir. İnceleme sonucunda hesap kalıcı olarak kapatılır. Eğer hesaba ulaşabiliyorsanız şifre ve mail adreslerini değiştirip ardından hesabı tamamen silebilirsiniz.

Hesabım çalındı hesabımı nasıl kapatabilirim diyenlerin kapatmak istedikleri hesabı kendileri ve arkadaşları aynı anda şikayet ederse kısa sürede incelenir ve hesap ile ilgili gerekli işlemler yapılır. Güncel olarak tek yöntem budur. Instagram’ın canlı destek platformu olmadığından gönderilen şikayet talepleri şikayet sayısına göre incelenmektedir.

Instagram Hesabının Çalınmaması İçin Ne Yapılmalı

Çalınan instagram hesabı nasıl kapatılır sorusundan önce Instagram hesabının çalınmaması için ne yapılmalı sorusunun yanıtını bilmek gerekir. Genelde kullanıcılar kendi şifrelerini bilmeden başkalarına veriyorlar. Hesabınızın çalınmaması için Instagram şifre yenileme kodunu hiç kimseye vermeyin. Çünkü genelde Dm’den gelen ben bir çekilişe katıldım şu kadar para kazandım sende kazanmak için gelen mesajdaki kodu bana gönderir misin sorusundan sonra hesaplar çalınıyor. Size gelen şifre yenileme kodunu hiç kimseye vermeyin.

  • Gizli hesap görme gibi uygulamalarda orjinal hesabınızı kullanmayın.
  • Şifrenizi kimseye vermeyin.
  • Telefon numarası ile çift güvenlik önlemini aktif edin.
  • DM’den gelen para kazanmak ister misin gibi mesajları da dikkate almayın.

Bu haberimizde Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Kapatılır? Sorusunun yanıtını detaylı bir şekilde anlattık. Instagram çalınan hesabı kapatma linki de şifresi hatırlanan hesapları kapatmak için kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir