Bilgisayar Model Öğrenme

Bilgisayar markası öğrenme ve bilgisayar model öğrenme nasıl yapılır? Laptop model öğrenme için yapmanız gerekenlerin detayları.

Bilgisayarımın modelini nasıl öğrenebilirim sorusu çok sık sorulan sorulardan biridir. Yeni bir bilgisayar alacak olanlar ya da mevcut bilgisayarının modelini öğrenmek isteyenler için bu başlıkta nasıl yapabileceğinizi anlattık. Dizüstü bilgisayar kullananlar için Laptop modeli öğrenme hakkında da detaylara yer verdik. Tabii ki bilgisayarın modelini öğrenme işlemi için birkaç işlem yapmak gerekir. Bilgisayarın markasını öğrenme çok fazla araştırılan bir şey değildir. Bunun nedeni ise ürünün üzerinde marka adı ya da logosunun oluşudur. Genelde bilgisayar ve laptopun modeli sorgulama yapılıyor. Laptop ve masaüstü bilgisayar modeli öğrenmek isteyenler alt başlıktaki adımları uygulayabilirler.

Bilgisayarın Marka ve Modeli Öğrenme

Bilgisayarımın markası, modeli nedir? Merak edenler verdiğimiz bilgileri uygulayarak marka ve model sorgulaması yapabilirler.

  • Bilgisayarda bulunan logo ile bilgisayarın markasını öğrenmek oldukça basittir.
  • Ancak bilgisayar modeli öğrenmek için, systeminfo komutu ile model bilgisini öğrenmek kolaydır.
  • Systeminfo komutuna ek olarak dxdiag komutunu da kullanıp bilgisayar modeli öğrenilebilir.
  • Bahsettiğimiz komutları kullanabilmek için win + R tuşlarına aynı anda basarak, çalıştır penceresini açmalısınız.
  • Açılan bu pencereye cmd komutunu yazarak, systeminfo komutunu yazmalı daha sonrasında enter tuşuna basarak birkaç saniye beklemeniz gerekiyor. Ardından bilgisayarınız ile alakalı bütün detaylar karşınıza çıkar.
  • Açılan ekrandaki bilgiler kafanızı karıştırabilir. Bu nedenle dikkate almanız gereken ilk şey, sistem üreticisi ve sistem modeli yazan kısmını kontrol etmek olacaktır.
  • Çıkan ekranda sistem üreticisi yazan kısımda bilgisayarınızın markası yazmaktadır.
  • Sistem modeli kısmında ise bilgisayarınızın modeli yazmaktadır.

Bilgisayar Model Öğrenme

Bir bilgisayarın modelini öğrenmek için aşağıdaki adımları kısaca uygulamanız yeterli olacaktır. Laptop yada masaüstü bilgisayar modeli ve işletim sistemini öğrenme için aşağıdaki komutları uygulamalısınız.

Kısaca laptop yada masaüstü bilgisayarın modelini öğrenme;

  • Bilgisayarın arama kısmına çalıştır yazarak çalıştır ekranını açın.
  • İsterseniz win+r tuşlarına aynı anda basarak çalıştır penceresini aktif hale getirebilirsiniz.
  • Çalıştır penceresine “dxdiag” yazın.
  • Yazdıktan sonra Enter tuşuna veya ekrandaki tamam butonuna basın.
  • Açılacak olan ekranda bilgisayarın marka ve model bilgilerinin tamamına ulaşabilirsiniz.

Eğer ikinci el bir bilgisayar alacaksanız yukarıdaki adımları takip ederek Bilgisayar Model Öğrenme gibi bilgisayarın bütün özelliklerine bakmanız faydalı olacaktır.

PC Modelini Öğrenme Nasıl Yapılır?

En çok kullanılan bilgisayar markaları Asus, Msi, Lenovo ve HP gibi markalardır. Bilgisayar modeli öğrenme laptop için aşağıdaki adımları da uygulayabilirsiniz.

  1. Laptop arkasından model öğrenme; bilgisayarın arkasında bulunan yapışkan açıklamada marka ve model bilgilerine ulaşmak oldukça kolaydır. Hpi Lenovo, toshiba laptop modeli öğrenme ve diğer diz üstü bilgisayarlar için bu yöntemi kullanabilirsiniz.
  2. Bilgisayarın pil kısmından model öğrenme; bazı eski model bilgisayarlarda yukarıda bahsettiğimiz açıklama etiketi çıkarılmış ya da yıpranmış silinmiş olabilir. Bu durumda ise laptop pil kısmından da model öğrenmek mümkündür.
  3. Bilgisayar kutusundan model öğrenme: Satın aldığınız bilgisayarın örneğin laptoplarda da ürün ile alakalı marka ve model bilgileri bulunmaktadır.

Bilgisayar Model Öğrenme ile alakalı aklınıza takılanları yorum kısmından sorabilirsiniz. Bilgisayar Model Öğrenme işlemi için yukarıda belirtilen komutları kullanmak en basit yöntemdir. Laptop ve masaüstü bilgisayarlarda marka ve model öğrenme işlemleri için yukarıda belirtilen bilgileri sırası ile uygulayın.

Ram Öğrenme

Bilgisayarınızda kaç gb ve hangi model ram takılı olduğunu öğrenmek istiyorsanız Ram markası öğrenme isimli başlığı ziyaret ederek detaylarına ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir