Gebelik Testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar

Gebelik Testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar. Hamilelik testinde silik çizgi ne anlama gelir? Pozitif gebelik testi örnekleri de bu durum sonucunda sıklıkla aranıyor. Peki Hamilelik testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar var mı? Detaylar haberimizde.

Hamile olduğunu düşünen kadınların hepsi bu düşüncesini netleştirmek için hamilelik testi yaparlar. Hamilelik testi ilk kullanıldığı andan itibaren aklınızdaki sorulara yanıt verir. Kullanımı çok basit olan gebelik testi ile hamile olup olmadığınız hakkında bilgi edinebilirsiniz. Hamilelik testine de çok rahat eczanelerden ulaşabilirsiniz. Hamilelik testi kullananların en sık karşılaştığı işaretlerden biri silik çizgidir. Gebelik testinde, silik çizgi ne anlama gelir? Hamilelik testi silik çizgi çıktı, hamileyim? gibi sorular doğal olarak insanların kafasını karıştırıyor.

Hamilelik Testinde Silik Çizgi Anlamı

hamilelik testi

Hamilelik testi kullananların çok sık olmasa da karşılaştığı bir çizginin silik çıkması durumu zaman zaman karşılaşılabiliyor. Bir çizginin silik olmasının birden fazla nedeni olabilir. Gebelik testinde bir çizginin silik çıkmasının genel nedenleri aşağıdaki gibidir.

1. Testi Erken Uygulama

Gebelik Testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar genelde testi erken uygulamış olabiliyorlar. Gebelik şüphesi olan kişiler testi mutlaka doğru zamanda yapmalıdır. Testi olması gereken zamandan daha erken yaparsanız bir çizgi silik çıkabilir. Gelecek olan adet döneminin tarihinden önce testin yapılması yapılan hataların başında gelir. Bu durumda kadında hCG hormonu bulunmamaktadır. Bu nedenle bir çizgi silik çıkabiliyor. Bu nedenle çıkan sonucun güven vermesi için 3-4 gün bekleyin ve testi tekrar yapın.

2. Yanlış İdrar Yapımı

Hamilelik testlerinde hCG hormonunun değişimine göre hamilelik testi yapılmaktadır. İdrarın yanlış yapılmış oluşu bir çizginin silik çıkmasına sebebiyet verir. Gebelik testi yapacak kişi idrarın yoğun ve konsantre olduğu dönemlerde hCG hormonu daha belirgin olduğunu bilmelidir. Çok su tüketenlerin idrarı seyrelir ve bunun sonucunda gebelik testinde bir çizgi silik çıkabilir. Bu nedenle çok su tüketmediğiniz dönemlerde örneğin sabah yapılan testler daha iyi sonuç vermektedir.

3. Duyarlılığı Düşük Test

Hamilelik testleri farklı markalar tarafından çeşitli özelliklerde üretilmektedir. Yapılan her hamilelik testi idrardaki hCG oranına aynı tepkiyi vermemektedir. İdrar testlerinde ölçülen hCG oranı testin duyarlılığına göre değişmektedir.  Bazı testler diğerlerine göre hamileliğin varlığını çok daha erken belirlemektedir. Bazı testlerde ise erken dönemde sonuç vermeyebilir. Hamilelik testinde silik çizgi problemi ile karşılaşmamanız durumunda adet tarihinin gecikmesinden sonra test yapmanız daha iyi sonuç almanıza olanak sağlar.

4. Hamileliğin Yeni Olması

Gebelik testinin silik çizgi olmasının en büyük sebeplerinden biri hamileliğin çok yeni olmasından kaynaklıdır. Beta hCG hormonu kan testlerinde hemen belirleniyor. Fakat eczaneden alınıp evde yapılan hamilelik testinde bu belirlemeyi yapmak daha zordur. Aynı zamanda her idrar testinin duyarlılığı farklı olması nedeniyle bazı testler gebeliği erken dönemde belirlememektedir.

5. Buharlaşma

Hamilelik testinde silik çizgi çıkmasının bir diğer sebebi ise buharlaşmadan dolayıdır. Çizgilerin belirgin olarak görülebilmesini sağlayan boyalar idrardan etkilenmiş olabilir. Bundan dolayı yayılma görülebiliyor. Bu durum sonucunda hamilelik durumu hamile olsanız dahi çizgilerin silik görünmesine neden olabiliyor. Bu nedenle mümkünse testi hemen tekrarlayın.

Gebelik Testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar

Gebelik Testinde ikinci çizgi silik çıkıp hamile olanlar genelde yukarıda sıraladığımız nedenlerden dolayı silik görünmektedir. Ayrıca yukarıda sıralanan 5 maddenin dışında farklı sebeplerden dolayı da Hamilelik testinde 2. çizginin silik çıkmasına neden olabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir