Kimlik Yenileme Son Gün Ne Zaman [code_snippet id=5 php=true] Kimlik Değişimi Son Tarihi

Kimlik yenileme son gün ne zaman? Kimlik yenileme son tarih ne zaman [code_snippet id=5 php=true]? Kimlik değişimi son tarih haberi ile alakalı merak edilenler.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çok fazla kolaylık hayatımıza geldi. Bu kolaylıklardan biri de kimlik kartlarına geldi. Dijitalleşme döneminde en büyük kolaylıklardan biri ise kimlik kartı oldu. Daha öncesinde cinsiyet belirten renklere sahip olan ve boyut olarak büyük olan nüfus cüzdanlarının boyutu küçüldü ve tek renk halini aldı. Artık fark etmişsinizdir uzun yollarda çevirmelere takıldığınızda ya da şehir içinde polis ve askeri personel direkt olarak kimlik kartının çipini okutarak bilgilerinize ulaşabiliyor. Kimlik yenileme son gün ne zaman sorusu henüz yenilememiş olan kişiler tarafından sıkça soruluyor. Son dönemde ehliyet ve kimlik kartı birleştirme de hizmete girdi. Sınavlara girerken de artık yeni kimlik kartı istenmektedir. Halen daha değiştirmeyenlerin sıklıkla sorduğu kimlik değişimi son tarihi ne zaman sorusunu bu yazımızda yanıtladık.

Kimlik Yenileme Son Gün Ne Zaman

Kimlik Yenileme Son Gün Ne Zaman, Yaşantımızdaki çoğu şey teknolojinin gelişimiyle beraber değişti. gelişen bu sistemler ile barkod okuma yöntemi kullanılarak çoğu şeyi daha çabuk halledebiliyoruz. Yeni kimlik çıkartmak zorunlu olduğundan dolayı Kimlik Yenileme Son Gün Ne Zaman [code_snippet id=5 php=true] Kimlik Değişimi Son Tarihi merak edilmesi de normal.

Yeni Kimlik İçin Gerekli Evraklar

Yeni Kimlik İçin Gerekli Evraklar – Yeni kimlik belgesi almak için; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden randevu almanız gerekmektedir. Aşağıdaki evrakları randevuya giderken yanınızda bulundurmanız gerekir.

  • Nüfus cüzdanı/kimlik kartı veya;
  • Uluslararası aile cüzdanı,
  • Pasaport,
  • Sürücü belgesi,
  • Kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge,
  • 1 adet biyometrik fotoğraf.

Yeni Kimlik Para Yatırma


Maliye Bakanlığı tarafından her yıl fiyat belirlenmektedir, [code_snippet id=5 php=true] yılı için; kanuni bildirim süresi dışında doğum sebebiyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenmekte olan kimlik kartı için 83 TL., kayıp sebebiyle düzenlenen kimlik kartı için 166 TL ödeme yapılması gerekir.

Kimlik kartı ücreti;

  • Vergi dairesi müdürlüklerince,
  • Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden,
  • Anlaşmalı bankalar,
  • PTT Şubeleri aracılığıyla yatırılabilir.

Yeni Kimlik Kaç Günde Gelir?

Yeni kimlik başvurusunda bulunanlar doğal olarak ne zaman çıkacağını da merak ediyorlar. Yeni kimlik kaç günde gelir? PTT personeli tarafından teslim alabileceğimiz kimlik kartları için yaklaşık 7 – 10 gün beklemek gerekmektedir. Kargo durumuna bağlı olarak 7-10 gün içerisinde teslim edilir.

Kimlik Değişimi Son Tarihi

Herkes tarafından merak edilen şeylerden biri olan kimlik değişimi son tarihi belli oldu. [code_snippet id=5 php=true] başlarında “yeni kimlik süresi uzatıldı mı” tekrardan gündeme geldi. Kimlik yenileme işleminin son tarih Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanmıştır. Kimlik yenileme için 31 Aralık 2023 tarihine kadar yenilemiş olmanız gerekir. Yeni kimlik değişimi ne zaman son gün? sorusunun yanıtı 31 Aralık 2023 tarihidir.

Eski Kimlik Ne Zamana Kadar Geçerli

Eski kimlik kullananlar tarafından merak edilen ise eski kimlik ne zamana kadar geçerli sorusu oluyor. Eski kimlikler 31 Aralık 2023 tarihine geçerlidir.

Nüfus cüzdanı yenileme en son ne zamana kadar sorunuzu cevapladık aklınıza takılanları yorum kısmından bizlere sorabilrisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir