Windows 10 Yükseltme (Ücretsiz)

Pc kullanıcıları tarafından merak edilen konulardan biri ise Windows 10 yükseltme nasıl ve nereden yapılır sorusu oluyor. Microsoft, Windows 10 için çıkarmış olduğu yükseltme programına 2016 yılında resmi olarak son verdi. Ancak inceleme yaptığımızda Windows 10 sistemine belli şartlar yerine getirilirse hala ücretsiz geçiş yapılabiliyor.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimler ve yorumlara baktığımızda; Windows 7 işletim sistemini kullanan bilgisayar kullanıcıları Windows 10’a ücretsiz bir şekilde geçiş yapabiliyorlar. Özetle Windows 7 için gerçek bir lisansı bulunan herkes Windows 10 sistemine geçiş yaparak dijital lisansını ücretsiz bir şekilde alabilmektedir.

Windows 10

Reddit sosyal içerik platformunda Microsoft çalışanı olduğunu iddia eden biri, ücretsiz yükseltmenin hala aktif durumda oluşunun sebebini “yükseltme teklifinin” yalnızca bir pazarlama hamlesi olduğundan kaynaklandığını belirtiyor.

Bedava Windows 10’a Yükseltme Nasıl Yapılır?

Windows 10 ücretsiz yükseltme işlemi için aşağıdaki adımları sırası ile takip etmeniz gerekmektedir.

  • Bilgisayarınızda orjinal lisanslı bir Windows 7 sistemi kurulu olup olmadığını kontrol edin.
  • Windows 10 indirme sayfasına giriş yapın ve Aracı şimdi indir düğmesine tıklayın.
  • Ardından inecek olan Media Creation Tool programını açın ve terim ve koşulları kabul edin. Sonrasındaysa Bu bilgisayarı şimdi yükselt düğmesine tıklayın.
  • Açılan ekranda yükseltme modelini seçin. Media Creation Tool ile sıfırdan bir yükseltme işlemini gerçekleştirirseniz, ücretsiz Windows 10 geçişi yapılamayabilir.
  • Kurulum yapıldıktan sonra bilgisayarınızı internete bağlayın ve Windows Yükseltme bölümünden Aktifleştirme alanına giriş yapın.
  • Aktifleştir butonuna tıkladıktan sonra bilgisayar Microsoft sunucularıyla bağlantı kurduktan sonra dijital lisanslı bir şekilde aktif hale gelir.
  • Lisans alma konusunda başarısız olanlar Windows 7 ürün kodunu girerek sistemi manüel aktifleştirebilirler.

Windows 10 Ücretsiz Yükseltme

Halen daha Win7 kullananlar tarafından Win10 ücretsiz yükseltme işlemi yapılmakta. Bu işlem Windows tarafından kısa süreliğine getirilmiş olsa da halen daha aktif durumda. Duruma bakılacak olursa Windows 10 lisans satışı yerine market gelirleri ön planda tutulmuş durumda.

Son yıllarda konuşulan Windows 11 ise Win10’un önüne geçer mi bilemiyoruz. Yıllar önce xp kullanan bilgisayar kullanıcıları Windows’a geçiş dönemini bir hayli sancılı gerçekleştirmişti. Peki sizce Windows 11 nasıl olur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir