Instagram Taslaklar Nerede?

Instagram taslaklar nerede? Instagram Reels Taslaklar nerede instagram reels taslakları kimler görebilir? Instagram telefonda Fotoğraf taslaklar görünmüyor nereden bakılır nereye kaydediliyor taslak bulma nasıl olur? Instagram’da taslaklar kaydedilenler kısmının nerede olduğunu bilmeyenler için ve kaydettiğim taslaklara tekrar bakma nasıl olur diyenler için detaylar.

Fotoğraf ve video paylaşabildiğimiz sosyal bir uygulama olan Instagram‘ın Taslak özelliği yayına bir süre önce kullanıcılarına sunulmuştur. Sizin için instagramda taslak nedir sorusunu yanıtlayacak olursak; Taslaklar fotoğraf ya da videoyu paylaşmak için düzenlediğiniz, efektler ve çeşitli düzenlemeler yaptınız fakat o an paylaşmadan daha sonra kullanabilmeniz için arşive alan bir özelliktir.

instagramdaki içerik paylaşırken fotoğraflarda düzenleme yapıp ardından bu ekrandan çıkmak isterseniz “Taslak olarak kaydet?” şeklinde bir uyarı gelir. Uyarının açıklama kısmındaysa “Taslaklar daha sonra geri dönebilmen için düzenlemeleri kaydetmene olanak tanır.”  uyarısı bulunmaktadır. Buradaki seçenekler ile isterseniz taslak olarak kaydetme seçeneğini iptal edebilirsiniz isterseniz de “Taslağı Kaydet” seçeneği ile sonra kullanmak için kayıt edebilirsiniz.

Instagram Taslak Olarak Kaydet Nasıl Yapılır?

Instagram’da taslak olarak kaydetme nasıl yapılır sorusu çoğu kişi tarafından cevap bekleyen bir sorudur. Bilmeyenler için bir video ya da fotoğrafı taslağa kaydetme nasıl yapılır sorusunun yanıtını bu makalemizde verdik.

Bir fotoğraf ya da videoyu taslak olarak kaydetmek için düzenleme yaptığınız dosyayı düzenlerken geri tuşuna basıp düzenleme ekranından çıkış yapmanız gerekir. Çıkış yapmanız halinde Instagram “Taslak Olarak Kaydet” uyarısı verecektir. Buradan Taslak olarak kaydet seçeneğine tamam derseniz düzenleme yaptığınız görsel taslaklara kayıt olur.

Inastagram Taslaklar Nerede?

ınstagram kaydedilen taslaklar nerede sorusu da bir video veya fotoğrafı taslak olarak kaydedenler tarafından sıklıkla sorgulanan şeylerden biri diyebiliriz. Eğer bir video ya da fotoğrafı taslak olarak kayıt ettiyseniz aşağıdaki adımları izleyerek bu dosyaya ulaşmak mümkündür;

  • Öncelikle taslak olarak kaydettiğiniz görseli ya da videoyu görmek için gönderi butonuna dokunun.
  • Ardından taslak olarak kayıt ettiğiniz şey fotoğrafsa veya videoya üst kısımda taslak olarak görünecektir.
  • Taslak olarak kayıt edilen bu gönderiye dokunarak düzenlemelere devam edip sonrasında gönderiyi paylaşabilirsiniz.

İnstagram Reels Taslak Nerede?

Instagram reels taslaklar nerede? Instagram bir süre önce Tiktok’a benzerliğiyle dikkat çeken Reels özelliğini aktif hale getirdi. Reels kısmında da tıpkı tiktok gibi videolar paylaşarak etkileşim elde edebiliyorsunuz. Eğer bir reels videosunu taslak olarak kayıt ettiyseniz ve tekrar görüntülemek istiyorsanız bu çok basit. Reels videoları oluştururken birden fazla video seçebilmektesiniz. Şimdi Reels taslaklar nerede sorusunu yanıtlayalım;

  • Profilinize girin.
  • Reels videosu paylaşma butonuna dokunun.
  • Burada daha önce hazırlamış olduğunuz reels videolarını görebilirsiniz.
  • İsterseniz bu ekrandan reels videosunu düzenlemeye devam edebilirsiniz.
  • İsterseniz de düzenlediğiniz reels videosunu telefona tekrar indirebilirsiniz.

Reels Taslaklar

  • Profil sayfanızı açın.
  • Reels butonuna tıklayarak reels sayfasını açın.
  • Taslaklar kısmında daha öncesinde oluşturduğunuz bütün reels taslaklarına ulaşabilirsiniz.
  • Reels > Taslaklar altından istediğiniz taslak videonuza ulaşabilirsiniz.

Instagram Fotoğraf Nasıl Taslağa Kaydedilir?

Instagram fotoğraf veya video taslağa nasıl kayıt edilir sorusu da sıklıkla sorulan sorulardan biri olduğu için bunu da açıklamak istedik. Bu sorunun yanıtı da oldukça basittir. Yapmanız gerekenler ise;

  1. Gönderi paylaşım sayfasına girin.
  2. Paylaşmak istediğiniz fotoğraf/video seçin.
  3. Seçimi yaptıktan sonra gerekli düzenlemeleri yapın ya da direkt olarak taslak kısmına kayıt edebilmek için düzenleme ekranından çıkış butonuna dokunun.
  4. Bu butona dokunduğunuzda otomatik olarak size Taslak olarak kaydet seçeneği gelecektir.

Instagram Taslaklar Nerede sorunuzu bu başlıkta detaylı bir şekilde yanıtladık. Ayrıca Reels Instagram Taslaklar Nerede sorusunun da cevabına bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Instagram ile ilgili diğer haberleri okumak için arama kısmından Instagram yazıp arama yapmanız yeterlidir. Instagram ayarları ve uygulama hakkında bilinmeyen birçok haberi burada görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir