Istakoz Fiyatları

Istakoz en pahalı ve lezzetli deniz ürünlerinden biridir. Bu nedenle Istakoz fiyatları balık fiyatlarına göre daha yüksektir. Istakoz fiyatı [code_snippet id=5 php=true] yılında ne kadar oldu merak edenler için detaylar haberimizde. Istakoz denizlerde yaşayıp üreyen kabuklu canlılardandır. Ancak bu deniz ürünü canlı haşlanarak yenilmelidir, çünkü su dışında kalmakta olan ıstakoz, bir çeşit salgıyla ölmeden önce kendi etini yenilmez hale getirmektedir. Pişirilmeden önce ıstakozun boyu yani başıyla kuyruğu arasında kalan mesafe ölçülmektedir. Her bir santim için 45 saniye pişirme süresi buna göre hesaplanır. Istakoz besin değeri yüksek bir kabukludur. Protein bakımından da oldukça yüksek protein içermektedir. Kolestrol ve kalorisi de bulunmamaktadır.

Kabuklu deniz canlılarından biri olan ıstakoz, genelde zengin yemeği olarak bilinmektedir. Eşsiz lezzetiyle büyük rağbet gören deniz canlısı, fiyatı sebebiyle ‘lüks’ kabul edilir ve sadece özel sofralarda yer alır diyebiliriz. Istakoz fiyatları, ülkeler ve bölgelere göre farklılık göstermektedir.

Istakoz Nedir

Istakoz, denizlerde yaşayan bir canlıdır. Denizlerde yaşayan kabuklu türlerinden biridir. Renkleri türüne göre farklılık gösterse de mavinin tonundan yeşil, kahverengiye kadar renklerde olabilirler. 30-35 cm boy 4-5 kiloya kadar büyüme gösterebilirler. En büyük doğal düşmanları ise ahtapottur. 

Istakoz Özellikleri

Istakozun özellikleri; boyutları 30 ila 35 santim arasında değişir ve ağırlığı da yaklaşık olarak 4 ila 5 kilogram civarındadır. Ömürleri ortalama 30 ve 35 yıldır. 2 kıskacı ve toplam 8 ayakları vardır. Kanları diğer canlılardan farklı olarak mavi renktedir.

  • Ses telleri yoktur
  • Ahtapotlar, ıstakozların en büyük rakipleridir
  • Haşlanarak tüketilirler
  • Uzun süre sudan ayrı kaldığında kendini zehirleme özelliği olduğundan canlı olarak haşlanırlar.

Istakoz Fiyatları

Istakoz fiyatı

Istakoz restoranlarda oldukça pahalı olduğundan dolayı genelde yüksek gelir grupları tarafından tüketilen bir besindir. Istakoz yemek ve satın almak isteyenler 1 kg pişmiş ıstakoz kaç tl diye merak edebilir? Istakoz fiyatları, ülkelere ve ıstakozun cinsine, avlanma oranına ve boyut ağırlık gibi kriterlere göre fiyat farklılığı göstermektedir.

Ancak yaptığımız araştırmalar sonucunda porsiyon başına 900 TL ve üzeri fiyatlara Istakoz satışının yapıldığını gözlemledik.

Istakoz omurgalı mıdır?

Istakoz omurgasız bir canlıdır.

Istakoz Türleri

Istakoz Türleri;

  • Pençeli Istakoz
  • Resif (Kayalık) Istakozu
  • Dikenli Istakoz
  • Terliksi Istakoz
  • Tüylü Istakoz
  • Bodur Istakoz

Istakozun Faydaları Nelerdir?

Istakoz tüketmeden önce ya da tüketenlerin merak ettiği şeylerden biri de Istakoz faydaları nelerdir sorusu oluyor. Buna yanıt verecek olursak;

Istakoz eti zengin bir protein ve vitamin deposu olarak bilinmektedir. İçinde barındırdığı amino asid, potasyum, magnezyum, kalsiyum, selenyum, demir, fosfor, çinko, A, B12, B6, B3, B2 vitaminleriyle beraber Omega-3 asidi de bulunmaktadır. Yengeç benzeri diğer deniz canlılarında olduğu gibi, Istakozlar özellikle vitamin ve mineraller açısından zengin canlılardır.

Istakoz Nasıl Yenir?

İlk defa Istakoz yiyeceklerin sorduğu soru ise Istakoz nasıl yenir sorusu oluyor. Sorunun cevabı aşağıdaki kısa videoda gösterilmiştir.

Istakoz Fiyatları nedir? Istakoz kilosu Fiyatları ne kadar? Istakoz Fiyatları ile alakalı genel ve güncel bilgilere bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir