Bilgisayarım Hangi Oyunları Kaldırır?

Bilgisayarım hangi oyunları kaldırır sorusu yeni oyunlar oynamak isteyenlerin sıkça sorduğu sorulardandır. Pc hangi oyunları kaldırır bilmiyor musunuz? bilgisayarımda hangi oyunları oynayabilirim pcim kaldırır sorunuzun yanıtını bilgisayarım bu oyunu kaldırır mı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarınızın hangi oyunu kaldırıp kaldırmayacağını öğrenmeniz için çeşitli programlar olduğu söyleniyor. Ancak bu programlara yapılan yorumlara baktığımızda, kaldırmaz demesine rağmen oyunu bitirdim gibi yorumlar yapıldığını gördük. Bu nedenle sizin için en basit yöntemi pc oyun kaldırma testi nasıl yapılır anlatacağız. Bilgisayarın oyunu kaldırıp kaldırmadığını gösteren site gereksinimi duymadan direkt olarak sistem karşılaştırması yapabilirsiniz.

Bilgisayarım Hangi Oyunları Kaldırır Nasıl Öğrenirim?

Bilgisayarın hangi oyunları kaldırıp kaldırmadığını öğrenmek için yapmanız gereken en basit yöntem kendi sisteminiz ile oyunun sistem gereksinimlerini ölçmektir. Eğer oyunu oynamak istiyorsanız ilk olarak kendi bilgisayarınızın sistem gereksinimlerini açıp ardından da oynayacağınız oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimi ile karşılaştırabilirsiniz.

Benim bilgisayarım hangi oyunları kaldırır sorusunun yanıtı için ilk olarak kendi bilgisayarınızın özelliklerine bakmanız gerekir. Yapmanız gerekenler;

1. Bilgisayar Özelliklerine Nasıl Bakılır?

  • “Bu Bilgisayar” klasörüne sağ tıklayarak en altta bulunan “Özellikler” seçeneğini seçin.
  • “Ayarlar” kısmından bilgisayar özelliklerini açın.
  • “Sistem Bilgisi” menüsüne giriş yaparak detaylı sistem özelliklerine bakabilirsiniz.
  • “PowerShell” ile sistem özelliklerine bakmak mümkündür.
  • Komut İstemi kullanılarakda bilgisayar özelliklerine bakılabilir.

2. Oyun Sistem Gereksinimlerine Bakın

Yukarıdaki başlıkta yer alan bilgileri kullanarak bilgisayarınızın ekran kartı, ram, ssd, işlemci gibi sistemsel bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere ulaştıktan sonra oyunu kaldırıp kaldırmadığını öğrenmek için, oynamak istediğiniz oyunun sistem gereksinimlerine bakın.

Örneğin Watch Dogs 2 oyununu oynamak istiyorsanız ve sistem gereksinimini öğrenmek istiyorsanız “Watch Dogs 2 sistem gereksinimleri” şeklinde aratarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca oyunu indireceğiniz için bilgisayarınızda oyunun istediği kadar alanın da boş olması gerekir.

Oyunun minimum sistem gereksinimlerini bilgisayarınız karşılıyorsa o oyunu oynayabilirsiniz. Tabii tam performans oynayabilmek için önerilen sistem gereksinimlerini bilgisayarınızın karşılaması gerekir. Bu yöntem ile bilgisayar oyun kaldırır mı öğrenmek oldukça kolaydır.

3. Sistem Gereksinimlerini Karşılaştırma

Bilgisayar sistem özelliklerini öğrendikten sonra, oyunun da minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini araştırın. Araştırma yaptıktan sonra bilgisayarım şu oyunu kaldırır mı sorusunun da yanıtını rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bilgisayarım hangi oyunları kaldırır sorusunu soranlar için programsız bir şekilde nasıl inceleme yapabileceklerini bu haberimizde anlattık.

Hangi oyunları oynayabilirim diye soranlar bilgisayar ve oyun sistem özelliklerini karşılaştırmalıdır. Sistem gereksinimlerine göre oyun arama yapanlar öncelikle kendi bilgisayarlarına ait özellikleri öğrenmelidir. Bilgisayarımın kaldırabileceği oyunlar hangileri merak ediyorsan sevdiğin oyunlar ile bilgisayar özelliklerini karşılaştırmalısın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir