Elektrik Abonelik Ücreti

Elektrik abonelik ücreti [code_snippet id=5 php=true], Elektrik aboneliği ücreti hakkında detaylar. Elektrik abonelik ücreti ne kadar? Yeni Elektrik abonelik ücreti kaç tl [code_snippet id=5 php=true] güncel abonelik ücreti. Yeni abonelikler ile alakalı aklınıza takılan her şeyi bu haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni binalar ve taşındığınız dairede elektrik kullanabilmek için elektrik açma bedeli olarak elektrik abonelik ücreti ödersiniz. Bu işlemi yapacak kişiler tarafından en çok merak edilen şey ise [code_snippet id=5 php=true] elektrik abonelik ücreti ne kadar sorusu oluyor. Abonelik yapacak olan kişilerin hangi evrakları ve ne kadar ödeme yapması gerektiğini tek başlık altında bu başlıkta yayınladık. Öncelikle abonelik için hangi evraklar gerekli ona bakalım;

Elektrik Abonelik Ücreti Nedir?

Elektrik abonelik ücreti, elektrik kullanımı yapacak yer için bağlantıdan sonra aboneliğini ve ilk elektrik tedarikini başlatmak için görevli elektrik tedarikçisi firma tarafından alınan ücrettir. Özetle yeni bir binaya taşındığınızda ya da sıfırdan bir daire aldığınızda elektrik kullanabilmek için elektrik abonelik ücreti ödemeniz gerekir.

Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Belgeler

  • Tesisat Numarası – Tekil Kod / Sayaç Barkod Seri Numarası / Abonelik yapılacak yere ait eski bir fatura
  • T.C Kimlik Belgesi
  • Mülkiyet Bilgisi (Eğer kiracı iseniz mülk sahibinin adı, soyadı)
  • İşlemi gerçekleştirecek özel / tüzel şahıs farklı ise, duruma bağlı vekâlet / imza sirkülerinin asılları
  • Geçerliliği devam eden DASK Poliçe Numarası

İş Yeri Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Evraklar

  • Tesisat Numarası – Tekil Kod / Sayaç Barkod Seri Numarası / Abonelik yapılacak yere ait eski bir fatura
  • Geçerliliği devam eden DASK Poliçe Numarası
  • Yetkili kişinin geçerli kimliği
  • Mülkiyet Bilgisi (Eğer kiracı iseniz mülk sahibinin adı, soyadı)
  • Vergi Numarası / Vergi Yoklama Fişi ve İmza Sirküleri
  • İşlemi gerçekleştirecek özel / tüzel şahıs farklı ise, duruma bağlı şirket yönetim kurulundan yetki belgesi veya vekâlet / imza sirküleri, şirket kaşesi

Elektrik Abonelik Ücreti [code_snippet id=5 php=true]

Elektrik aboneliği ücreti [code_snippet id=5 php=true] yılında ne kadar oldu sorusu çokça sorulduğundan bu haberimizde bilgisini vermek istedik. [code_snippet id=5 php=true] elektrik abonelik ücreti;

  • Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanmaktadır; bu durumda ödenmesi gereken güvence ücreti en az 165 TL’dir. Meskenler için ortalama güç ise 6kW 198 TL’dir.
  • Kesme ve Bağlama ücreti ise 33.80 TL’dir.
  • Damga vergisi güvence bedelinin %9,48’i olarak alınır.
  • Dosya bedeli ise güvence bedeline göre hesaplanır.

Elektrik Abonelik Ücreti Nasıl Ödenir

Elektrik abonelik ücreti nasıl ve nereye ödenir sorusu da soruluyor. Elektrik aboneliği ücretini bulunduğunuz bölgedeki elektrik tedarikçisi firmaya ödemeniz gerekmektedir.

Nakit olarak ödenecek olan güvence bedelinin tamamının peşin olarak ödenmesi esastır. Fakat tüketicinin talebi halinde, güvence bedeli iki eşit taksitte olacak şekilde de tahsil edilir. Bu durumda görevli tedarik şirketi tarafından kabul edilmesi halinde, güvence bedelinin ilk taksiti de faturaya yansıtılmak suretiyle tahsil edilmesi mümkündür.

Görevli elektrik tedarikçisi, tüketicilerin elektrik abonelik ücretini taksitli olarak ödemek isteyip istemediğini sormakla yükümlüdür.

İnternet üzerinden yapılacak olan elektrik abonelik başvurularında ise elektrik abonelik ücreti ilk faturaya yansıtılarak ödenebilmektedir.

Yeni Elektrik aboneliği ücreti hakkında bilgisi olmayanlar yukarıdaki başlıklarda yer alan bilgileri kullanabilirler. Elektrik aboneliği ücreti herkes tarafından ödenmektedir. Abonelik yapabilmek için yukarıdaki başlıkta da yer alan belgeler ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir