Ptt İşyerine Sevk Edildi Ne Demek?

PTT kargo ile sipariş verenlerin sıklıkla karşılaştığı Ptt işyerine sevk edildi ne demek bu haberimizde detaylıca açıkladık. PTT işyerine sevk edildi notu kargonuzun en yakın PTT şubesine ulaştığını ve bir sonraki gün dağıtıma çıkacağı anlamına gelir. PTT resmi internet sitesinden kargo takibi yaparken bazı ibareler ile karşılaşırsınız. Bu bilgiler size kargonuzun nerede olduğunu ve durumu hakkında bilgi vermektedir. PTT işyerine sevk edildi ne demek? Detayları haberimizde.

Ptt İşyerine Sevk Edildi Ne Demek

Ptt İşyerine Sevk Edildi Ne Demek, En çok karşılaşılan notlardan bir tanesi iş yerine sevk edildi ibaresidir, buna benzer farklı ibareler de kullanılıyor. Notların kullanımı ile vatandaşlar kargosunun durumu hakkında bilgi edinebilir, yaklaşık olarak ne zaman kargosunun geleceğini hesaplayabilir. Ptt Kargo sorgulama yapılırken gelen bu uyarı ile kargonun konumunu öğrenmekte mümkündür.

PTT Kargo Ne Zaman Teslim Edilir?

Ptt İşyerine Sevk Edildi Ne Demek, PTT kargo teslimi süresi farklılık göstermektedir. Kargonun çıkış noktası ve varış noktası ayrıca büyüklüğüne göre kargonun teslim süresi farklılık göstermektedir. Ne zaman kargonuz. Kargonuz bulunduğunuz bölgedeki Ptt’ye ulaştığında PTT İşyerine geldi ibaresini görürsünüz. Yoğunluk olması durumundaysa dağıtıcıya verildi cihet no şeklinde bir uyarı görürsünüz. Kargo ne zaman bulunduğunuz bölgeye ulaşmış olursa, cihet hazırlama listesine eklendi şeklinde not göreceksiniz. Bu ibareyi gördüğünüzde kargonuz bir sonraki gün dağıtıma çıkar.

PTT Kargo Gönderim Süreci

PTT kargo gönderim süreci nasıl işler merak ediyorsanız;

  • Gönderilecek olan kargo, kargo ulaştırma firmasına teslim edilir ve sonrasında gerekli bilgiler verilir.
  • Kargo ücretinin ödemesi yapılır ya da kargo ücretinin karşı tarafa devri yapılır.
  • Daha sonra, kargo sırasına alınır.
  • Eğer kargonun ulaşacağı konum yakınsa, kargo direk servis aracına alınıp gönderim sürecine girer.
  • Kargonun ulaşacağı yerin uzak olması durumunda kargo ilk olarak merkez şubeye gönderilir ve sonra aynı ya da benzer mesafede gidecek diğer kargolar ile beraber hedef kargo merkezine gönderilir.
  • Hedeflenen kargo merkezine ulaştıktan sonra dağıtıma çıkar.

Ptt Kargo Teslim Süresi Neye Göre Değişir?

Ptt kargo teslim süresinin uzaması çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Bunlar genel olarak şu şekildedir;

  • Paket boyut ve içeriği
  • Gönderi yapılacak iller arasındaki uzaklık
  • Mesafenin yanı sıra iki noktaya uzaklık ve ulaşım koşulu
  • Gönderi yapılan ildeki adresin teslimat yapan merkeze uzaklığı
  • İldeki teslimat koşullarından dolayı farklılık gösterir.

PTT APS Kargo Ne Zaman Gelir?

PTT APS kargo teslimat süresi normal PTT hizmetlerine göre daha hızlıdır. Çünkü APS acil kargoların teslimatı için kullanılmaktadır. En uzun mesafeler olsa dahi zorlu koşullarda bile kargo 1 gün içinde istenilen yere teslim edilir. Bu kargonun ücret diğer PTT kargo ücretlerine göre daha pahalıdır. Normal gönderi olarak görünmez. Acil bir kargo göndermeniz gerekmesi halinde tercihinizi APS PTT den yana kullanabilirsiniz.

PTT Kargo Çalışma Günleri

PTT kargo çalışma günleri haftanın 5 günü olacak şekildedir. Pazartesinden Cuma ya kadar çalışmakta olan kargo şirketi bu süreç içinde kargo teslimleri yapar. Cumartesi günlerinde de PTT teslimat yapmaya devam etmektedir. Ancak Pazar günleri Ptt kargo kapalıdır.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) [code_snippet id=5 php=true] yılında hafta içi her gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) ve hafta sonu (Cumartesi) günleri, sabah saat 08.30’da açılır ve akşam 17.30’da kapanır.

Ptt i̇şyerine sevk edildi, Ptt iş yerine sevk edildi ne demek gibi sorularınızın yanıtını bu haberimizden öğrenebilirsiniz. Kargosunu takip ederken sevk edildi Ptt ibaresi ile karşılaşan vatandaşlar buradan detayları inceleyebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir