Telefonda Adım Sayar Nasıl Çalışır

Telefonda adım sayar nasıl çalışır nasıl ayarlanır? Telefonda adım sayar nasıl çalışır ve adım sayar nasıl kullanılır gibi sorularınızın yanıtı bu haberimizde.

Telefonda adım sayar nasıl çalışır konusu insanlar tarafından araştırılmaktadır. Akıllı telefonlardaki çoğu zaman adımsayar uygulaması da bulunur ve doğru sonuçlar verir.

Yürüyüş yaparken telefonunuz yanınızda olması halinde günde kaç adım attığınızı uygulama üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Telefonunuzun içinde bulunan hareket sensörü ile adımlarınız algılanmaktadır. Adımlarınız sayılırken konum bilginiz de kullanılmaktadır. Hareket sensörleri ile yürüyüşünüz algılanır konum bilgisi sayesinde de adım sayısı hesaplanmaktadır.

Telefonda Adım Sayar Nasıl Çalışır?

Telefonda bulunan adım sayar şu şekilde çalışmaktadır;

  • Cihazınızda bulunan hareket sensörü adımlarınızı algılar
  • Aynı zamanda konum bilgisi de kullanılarak kaç adım attığınızın hesaplaması yapılır
  • Bu sayede bir gün içerisinde kaç adım attığınızın hesaplaması yapılır.

Adım Sayar Nasıl Kullanılır

Akıllı telefonda bulunan hareket sensörü sayesinde kullanıcının hareketleri algılanır ve telefonunuzdaki konum bilgisi ile de yürümüş olduğunuz mesafe hesaplanmaktadır. Günlük olarak atmış olduğunuz adım sayısı bu sayede hesaplanmış olur. Adım sayar nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ise şu şekildedir:

  • Uygulamayı telefonunuza yükleyin eğer yüklüyse açın.
  • Uygulamayı kullanırken telefonunuzun sürekli yanınızda tutun.
  • Adım attıkça uygulama adımlarınızı saymaya başlar.
  • Kimi kaynaklarda telefonu elde tutmanın daha net sonuç verdiği söylenmektedir.

Uygulamayı kullanırken telefon hareket etmezse genelde adımınız sayılmaz. Bu nedenle adım sayarın çalışması için telefonun cebinizde ya da elinizde olması gerekir.

Telefondaki adım sayar doğru mu?

Telefonda adım sayar nasıl çalışır, telefondaki adım sayar doğru mu sorusu da çokça sorulan sorulardan biridir. Örneğin adım attım ama adım sayar saymadı gibi sorular ile karşılaşmak mümkündür. Eğer adım attığınızda telefonunuz adımınızı saymıyorsa uygulama için konum bilgisi kapalı olabilir. Aynı zamanda telefonunuzun hareket sensörü, hareketinizi algılamamış olabilir.

Eğer telefon uygulaması dışında farklı bir uygulama kullanıyorsanız uygulamadan kaynaklanan problemler nedeni ile adımlarınız sayılmıyor olabilir. Eğer telefon ve konum ile alakalı bir sorun yoksa telefondaki adım sayar yaklaşık olarak doğru sonuçları vermektedir.

Redmi Telefonda Adım Sayar Nasıl Çalışır

Redmi telefonların kendi içerisinde adım sayar uygulaması vardır. Redmi telefonda adım sayar nasıl çalışır sorusunun yanıtını şu şekilde verebiliriz, ülkemizde patenti olmadığından çalışmamaktadır. Kullanmak istenilen konumu farklı ülke yaparsanız adım sayarı kullanabilirsiniz.

Kullanım süresinde bölgenizi Endonezya olarak ayarlarsanız telefondaki adım sayar uygulaması çalışacaktır. Eğer kullanmaya başladıktan sonra konumu tekrar değiştirirseniz uygulama çalışmayı durduracaktır.

Yukarıdaki ayarları yapmanız halinde redmi cihazlarınızda adım sayarı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Huawei Telefonda Adım Sayar Nasıl Çalışır

Huawei akıllı telefonlarda da adım sayar uygulaması bulunmaktadır ve aktif ederseniz telefon ekranında günlük olarak adım sayınızın bilgisi gösterilir. Huawei telefonda adım sayar nasıl çalışır işlemi için birkaç adım yapmanız gerekmektedir.

  • Telefondan “Ayarlar” kısmına giriş yapın ve arama kutusuna “Adım sayar” yazıp uygulamayı bularak açın sonra “adım sayısını göster” butonuna dokunduğunuzda otomatik olarak ekranda gösterilir.

Adım sayar ile sağlıklı bir yaşam sürmek için limitte koyabilirsiniz. Örneğin günde 10.000 adım atmak gibi. Adım sayar nasıl kullanılır? Telefonda adım sayar nasıl ayarlanır gibi sorularınızın yanıtını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir