Unutulan Rapor Parası Nasıl Alınır [code_snippet id=5 php=true]

Unutulan rapor parası nasıl alınır ve SGK Rapor Parası Sorgulama öğrenme ile ilgili detaylı bilgiler. 10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar gibi sorularınızın yanıtını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Unutulan Rapor Parası Nasıl Alınır [code_snippet id=5 php=true]

Unutulan rapor parası nasıl alınır [code_snippet id=5 php=true] yılında araştırılan konulardan biri oldu. Hemen hemen her yıl değişen bazı durumlar sebebiyle unutulan rapor parası nasıl alınır konusu araştırılmaktadır. Rapor parası alabilmek için şu şartlara sahip olmanız gerekir;

  • Son bir yıl içinde minimum yani en az 90 gün prim şartı vardır.
  • İş kazası ve buna benzer durumlardan dolayı iş görmemezlik raporu olmalıdır.
  • SGK bağlı olan hastane ve doktorlardan raporun olması.
  • Esnaf gibi kendi işini yapmakta olanların bu parayı alabilmek için 90 gün süresince kısa vadeli olarak sigortalı çalışması gerekmektedir.

SGK Rapor Parası Sorgulama

SGK rapor parası sorgulama için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Vatandaşlar dilerlerse Ptt’ye gidip kimlik ibraz ederek bununla alakalı sorgulama yapabilirler. Ayrıca vatandaşlar ALO 170 numara hattını arayarak gerekli bilgileri verip rapor parası hakkında bilgi edinebilirler.

Bu iki yöntemi de yaptıysanız ve sonucun halen daha olmadığıyla karşılaştıysanız kısa bir süre bekleyip daha sonra tekrar sorgulama yapabilirsiniz. Eğer sonuç halen görünmezse bulunduğunuz bölgedeki SGK kurumlarına başvurunız.

PTT Rapor Parası Sorgulama T.C. No ile

PTT rapor parası sorgulama T.C. no ile yapılabilmektedir. Yani vatandaşlar PTT kurumuna giderek kimliği ile beraber T.C. gibi bilgilerini vererek rapor parası alıp almadığını öğrenebilirler. Bazı sorgulamalarda biraz beklenmesi gerekebilir. Çünkü bazı durumlarda sisteme düşmesi biraz zaman almaktadır.

Eğer bir hafta gibi bir sürede sonuç çıkmazsa bölgenizdeki SGK binasına giderek durumu öğrenebilirsiniz. Kısa süre içinde sonuç alınarak kişinin ödemesi yapılmamış ise gerekli kontrollerin ardından eğer uygunsanız kısa sürede ödeme yapılır.

10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar? [code_snippet id=5 php=true]

10 günlük rapor parası ne kadar [code_snippet id=5 php=true] yılında merak edilen hususlar arasındadır. Bu konu ile alakalı vatandaşların dikkat etmesi gereken çeşitli hususlar vardır. Bunlar arasında kişinin raporunun en az 3 günlük olması diyebiliriz. Bununla beraber vatandaşın aldığı maaş 30 parçaya bölünerek çıkan sonuç kişiye ödenmektedir. Örneğin kişi 4000 TL maaş alınıyorsa bu maaş 1 aylık çalışma süresine bölünür ve ardından çıkan sonuç 10 ile çarpılarak hesaplanmaktadır.

Unutulan rapor parası nasıl alınır konusunu detaylı bir şekilde anlattık. Eğer konu ile alakalı sorun yaşıyorsanız Alo 170’i arayabilir durum ile alakalı bilgi edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir