iCloud Drive Nedir? Ne işe yarar

iCloud Drive nedir ve ne işe yarar sorusu iPhone kullanıcıları tarafından sıklıkla sorulmaktadır. iCloud Drive ne demek gibi soruların yanıtını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Apple markasının kendine ait donanım ve yazılım ara yüzü ile mükemmel bir kullanım deneyimi sunmaktadır. Fakat bulut depolama, fotoğraf yönetimi ve müzik sosyal ağları konusunda çeşitli problemler ile karşılaştı.

Apple iCloud Drive, dosyalarınızı saklamak ve yedeklemek için ekstra depolama alanı vermektedir. İCloud Drive ile fotoğraf, video ve dosyalarınızı Apple’ın depolama hizmeti iCloud’da saklamak mümkündür. Sonrasında istediğiniz zaman icloud.com internet sitesinden ya da iOS cihazınızdan, bu dosyalara ulaşabilirsiniz. Windows bilgisayarda da iCloud Drive’a ulaşmak mümkündür.

Apple iCloud Drive Nedir?

Apple iCloud Drive, Apple’ın 2011 senesinde açılan depolama kanalı iCloud’un bir kısmıdır. Belge, müzik, Fotoğraf, video ve uygulamalarınızı iCloud’a kaydetmenize olanak sağlamaktadır. Tüm dosyaları tek bir yerde depolamaya yaramakla kalmayan uygulama, aynı zamanda tüm dosya ve verileri iOS cihazınızdan, Mac’inizden ve Windows PC’nizden ulaşmanız için olanak sağlamaktadır.

Yeni dosya ve klasörlerde oluşturmanıza yarayan iCloud, aynı zamanda dosyayı birden fazla uygulamada çalıştırmaya da olanak sağlar. iCloud Drive, iCloud.com giriş yaparak kullanılabilir. Apple, iCloud Drive’ı sürekli olarak yeni güncellemeler getirerek işlevsel bir hale getirmektedir. Daha öncesinde Dropbox kullanan kullanıcılar iCloud kullanırken daha rahat kullanım yapabilirler.

iCloud Drive Ücretleri Fiyatı

iCloud Drive fiyatı da merak edilen konulardandır. 5 GB’lık paket iPhone kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulsa da daha yüksek paketler ücretli olarak sunuluyor.

  • 5 GB: Ücretsiz
  • 50 GB: 6,49 TL
  • 200 GB: 19,99 TL
  • 2 TB: 64,99 TL

Yukarıdaki fiyatlar aylıktır.

İphone İcloud Drive Nasıl Çalışır?

iOs cihazlarda kullanılan iCloud Drive nasıl çalışır? Bu soru da çokça sorulan sorulardan biridir. iCloud drive uygulaması fotoğraf, video, dosya, mp3 gibi birçok formattaki dosyalarınızı yedeklemek ve depolamak için kullanılır. Bu uygulama sayesinde iphone cihazınızdaki bütün verileri yedekleyebilirsiniz. Ayrıca yeni bir iPhone akıllı telefon aldığınızda iCloud hesabınıza girmeniz halinde bütün bilgileriniz bu telefona otomatik olarak yüklenir ve veri kaybetmezsiniz.

Ayrıca iCloud Drive kayıt olan bilgilere isterseniz bilgisayardan isterseniz de farklı bir cihazdan ulaşmak mümkündür. Dropbox mantığı ile çalışan iCloud Drive uygulamasının çeşitli paketleri vardır. Bu paketlerden birini alarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca iCloud’un ücretsiz 5 GB’lık sürümü de bütün Apple kullanan kullanıcılara sunulmaktadır.

Daha çok düşük hafızalı iPhone kullanıcıları tarafından tercih edilen iCloud Drive ile örneğin 64 GB olan bir telefon aldıysanız bilgilerinizi iCloud Drive kayıt ederek telefonun hafızasından kullanmamış olursunuz. Bu sayede telefonda ekstradan alan işgal edilmemiş olunur. Bildiğiniz gibi iPhone cihaz alırken hafızayı yükseltmek istediğinizde bir üst hafıza için yaklaşık olarak 2000 TL’ye yakın ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun yerine iCloud Drive kullanıp çektiğiniz fotoğrafları burada depolayarak cihazın daha depolama alanından kullanmamış olursunuz.

iCloud Drive ne işe yarar? iCloud Drive nedir? iCloud Drive nasıl kullanılır gibi sorularınızın yanıtını bu haber başlığında detaylı bir şekilde anlattık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir