Instagram Son Görülme Kapatma [code_snippet id=5 php=true]

Sosyal medya platformu Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır? Aktifliğim görünmesin diyenler için instagram çevrimiçi kapatma nereden yapılır bilgilendiriyoruz.

Instagram son görülme özelliğini istediğiniz zaman kapatıp tekrar açabilirsiniz. Peki Instagram son görülme kapatma için yapılması gerekenler nelerdir? Instagram’da son görülme kapatma daha çok rahatsız edilmek istemeyen kişiler tarafınca kullanılmaktadır. Örneğin instagramda gezinirken arkadaşlarınız sürekli mesaj atsın istemiyorsanız son görülmenizi kapatıp çözüm sağlayabilirsiniz. Ancak o kişiden gelen mesajları açmanız halinde uygulamada aktif olduğunu anlaşılır.

WhatsApp’ta da bulunan “son görülme” özelliğinin Instagram’a da gelmesiyle beraber çoğu kişinin aklına “Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır?” sorusu geldi. Çünkü bazı kullanıcılar son görülmenin aktif olmasını istemeyebiliyor.

Instagram Son Görülme Nedir?

Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır

Instagram’da bulunan son görülme özelliği, kişinin Instagram’da çevrimiçi olup olmadığını ve en son ne zaman giriş yaptığını gösteren özelliktir. Örneğin bir arkadaşınız aktif ise çevrimiçi olduğu yeşil nokta işareti ile gösterilir. Bununla beraber eğer arkadaşınız 5 dakika önce Instagrama giriş yapıp çıkmışsa bunu da 5 dakika önce gibi notlar ile görebiliyorsunuz.

Bu durum sonucunda rahatsız olan kişiler instagram çevrimiçi gizleme nereden yapılır sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Çünkü çoğu kişi rahatsız edilmemek için ya da arkadaşları tarafından takip edilmemek için son görülme özelliğini kapatmak istiyorlar.

Telefonda Instagram son görülme kapatma

Instagram son görülme kapatma işlemi için aşağıdaki adımları sırası ile uygulayın. Bu sayede çevrimiçi olduğunuzu gizlemiş olacaksınız. iPhone ve Android telefonlarda aynı işlem yapılarak instagram’da son görülme kapatma mümkündür.

  • Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın ve ana sayfanın sağ alt kısmında yer alan profil simgesine dokunarak profilinize giriş yapın.
  • Profil sayfanızın sağ üst kısmındaki üç çizgili menüye dokunarak giriş yapın.
  • Açılan ekrandan “Ayarlar” seçeneğini seçin.
Telefonda Instagram son görülme kapatma
  • Ayarlar menüsünden “Gizlilik” menüsüne giriş yapın.
  • Açılan ekrandan “Hareket Durumu“nu seçin.
  • Ardından “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini devre dışı bırakmalısınız.
  • Bunları yaptıktan sonra çevrimiçi görünmeniz kapanmış olur.
Instagram son görülme kapatma mobil

Bilgisayardan instagram çevrimiçi kapatma nasıl yapılır?

Bildiğiniz gibi mobil uygulama olarak kullanılan Instagram’ı bilgisayardan da kullanabiliyoruz. Telefondan yapılabilen bütün ayarları bilgisayardan da yapmak mümkün. Bu ayarlardan biri de instagram çevrimiçi kapatma ayarlarıdır. Bilgisayardan son görülme kapatma işlemleri için aşağıdaki adımları takip edin.

  • İnternet tarayıcısından Instagram’ı açıp hesabınıza giriş yapın.
  • Profil fotoğrafının üstüne tıklayıp “Ayarlar” bölümüne girin.
  • Açılan sayfanın sağ kısmında bulunan “Gizlilik ve Güvenlik” menüsüne girin.
  • Hareket Durumu” altında bulunan “Hareket Durumunu Göster” kutucuğunun yanındaki düğmeyi kapalı hale getirmeniz halinde son görülmenizde kapanacaktır.

Instagram Çevrimiçi Olduğumu Kimler Görür?

Instagram Son Görülme özelliği, herkese tarafından görülebilecek şekilde çalışmaz. Sadece Instagram’da takip ettiğiniz ve direkt mesaj yazdığınız kişiler tarafından görülebilir. Eğer hesabınız açık bir hesap ise ve takip ettikleriniz size direkt mesaj gönderirse son aktif olduğunuz zamanı görmezler.

Eğer siz de güncel bir Instagram uygulaması kullanıyorsanız son görülmesi açık olan kişilerin aktif olup olmadıklarına ya da en son ne zaman uygulamaya giriş yaptıklarına bakabiliyorsunuz.

Instagram da son görülme nasıl kapatılır? Instagram çevrimiçi özelliği nereden kapatılır gibi sorularınızın yanıtını bu haberimizde sizin için detaylı şekilde anlattık. Samsung, iPhone, Huawei fark etmeksizin bütün cihazlardan yukarıdaki adımları uygulayıp son görülmenizi kapatmak mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir