Discord Ne Kadar İnternet Yer (Telefondan)

Genelde oyuncuların kullandığı Discord ne kadar internet yer ekran paylaşımı ve yayın izlemek ne kadar internet harcar? detaylı bilgilendiriyoruz. Discord telefondan ne kadar internet harcar ve kaç mb yer gibi sorularınızın yanıtı haberimizde.

Kullanıcıları daha çok oyuncular yani Gamer’lar olan Discord hem bilgisayarlarda hem de telefonlardan kullanılabiliyor. Telefondan kullanan kullanıcılar doğal olarak wifi olmadığında internet tüketimine dikkat etmek zorunda kalıyor. Wifi değil de mobil veriden dc kullananlar kaç gb yer ve kaç mb yer gibi soruların yanıtını araştırıyor.

Dünya genelinde 250 milyon’dan fazla kişi tarafından kullanılan sesli ve yazılı iletişim uygulaması Discord, genelde video oyunu oynayanlar tarafından tercih edilmektedir. Özellikle mobil uygulama, tarayıcı üzerinden kullanılması ve basit bir program ile kullanılabiliyor oluşu bu programı vazgeçilmez yapıyor. Discord, sunmuş olduğu özelliklerle beraber, minimum derecede internet harcıyor.

Ancak hatırlatmamız gerekirse kullanımınıza göre Discord farklı miktarlarda internet tüketimi gerçekleştirir. Örneğin; görüntülü görüşmeler sesli sohbet durumuna göre daha fazla internet harcar. Bununla beraber Discord kullanırken başka işlemler yapmanız halinde bunlar da internet tüketimi yapar. Sadece Discord kullandığınızı varsayıp ne kadar internet harcanacağını burada anlattık.

Discord Kaç MB Yer?

Discord, uygulamasında optimizasyon yapıldığından ses kalitesi düşürülür ve internet harcama oranı da buna göre azaltılmış olur Discord’da sesli görüşme yaptığınızı varsayacak olursak 1 dakikalık görüşmede yaklaşık olarak 500KB-1 MB arası internet harcar. Ancak 5 kişi ile aynı anda görüşme yaparsanız internet tüketimi de artacaktır. Ancak biz kişi başı konuşma dakikasının 500KB-1 MB arası internet harcayacağını varsayabiliriz.

  • Eğer farklı bir uygulama kullanıp internet tüketimi yapmazsanız 4 kişi olarak sesli görüşme yapmanız halinde 1 saatte yaklaşık olarak150 MB internet gider.

İsterseniz alt başlıktan Discord Ne Kadar internet yer? ve Discord Kaç MB İnternet harcar? gibi soruların cevabına liste olarak bakalım.

Telefondan Discord Ne Kadar İnternet Yer?

Discord ne kadar internet yiyor ? 1 Saat discord kullanmak ne kadar internet harcar gibi soruların yanıtını liste olarak incelemek isterseniz aşağıdan kontrol edebilirsiniz.

  • 1 Kişi ile 1 Dakika Sesli Görüşme: 500 KB-1MB arası
  • 4 Kişi ile 1 Dakika Sesli Görüşme: 2-3 MB arası
  • 4 Kişi ile 1 Saat Sesli Görüşme: ortalama 150 MB
  • 1 Kişi ile 1 Dakika Görütülü Görüşme: ortalama 5 MB
  • 4 Kişi ile 1 Saat Görüntülü Görüşme: ortalama 1 GB

Yukarıda merak edilen konulardan biri olan telefondan discord ne kadar internet yer? 1 dakika discord kullanımı ne kadar internet harcar gibi soruların yanıtını liste halinde verdik. Yukarıdaki rakamlar yaklaşık rakamlardır. Yani daha az ya da daha fazla internet tüketimi gerçekleşebilir. Bütün bunlara ek olarak yukarıda yalnızca discord kullanımından dolayı oluşacak internet harcamalarını listeledik, discord kullanırken örneğin Instagram da kullanırsanız onun için farklı bir internet kullanımı olur.

Discord Yayını Ne Kadar İnternet Yer

Discord yayını ne kadar internet yer sorusu da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ancak bunun hesaplamasını net olarak yapmak adeta imkansızdır. Fakat kısa bir yayın yaparak ne kadar internet harcadığınıza bakabilirsiniz.

Yapmanız gereken ise, telefonundan uygulamaların ne kadar internet harcadığını gösteren sayfaya giriş yapmak. Ardından Discord’un o zamana kadar harcadığı interneti not alın. Ardından örneğin 10 dakikalık bir yayın yapın ve sonrasında tekrardan ne kadar internet tüketimi gerçekleştiğini inceleyin. Bu sayede 10 dakikalık discord yayınından ne kadar internet harcandığına bakabilirsiniz. Fakat bu dahi net olarak bütün yayınlarınızın o kadar internet harcayacağı anlamına gelmez.

Discord Mesajlaşma Ne Kadar İnternet Yer

Discord ne kadar internet yer sorusu ile birlikte mesajlaşmanın da ne kadar internet harcadığı merak ediliyor. Discord uygulamasından sesli ve görüntülü görüşme yapmayıp sadece mesajlaşırsanız sesli görüşmelere göre çok daha az internet tüketimi gerçekleşecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir