Araç KM Sorgulama HGS – Ptt Plakadan Kilometre Sorgulama

Araç Km sorgulama HGS hakkında merak edilenler. Plakadan ücretsiz Km sorgulama ve e-devlet’ten online şekilde araç km sorgulama detayları.

Araç satın almadan önce kontrol edilmesi gerekenlerden biri de KM bilgisidir. Son dönemlerde bazı kötü niyetli araç satıcıların araba kilometresi ile oynadığına dair haberleri görmüşsünüzdür. Bildiğiniz gibi düşük km’li araçlar daha değerli oluyor. Daha fazla kazanç elde etmek için yapılan bu işlem yasalara uygun değildir. Bu nedenle araç satın alacak kişiler araç km sorgulama işlemi yapmaktadır. Araç km sorgulamasını birden fazla yöntem ile yapabilirsiniz. Sms ile araç sorgulama nasıl yapılır bilmeyenler aşağıdaki adımları izleyebilir.

Sms ile araç km sorgulama artık kullanılamıyor. Bu yöntem yerine alt kısımdaki yöntem ile araç km sorgulama işlemini yapılabilir.

  • Oto ekspertiz ile km sorgulama yapılabilir.
  • Ptt internet sitesini kullanarak araç kilometresi sorgulanabilir.
  • Tüvtürk internet sitesinden km öğrenilebilir.

Ptt Araç Km Sorgulama Sms Ücreti

Bütün arabalarda kilometre sayacı bulunmaktadır. Bu sayaç aracın o güne kadar kaç kilometre yol gittiğini görmemize olanak sağlar. Eski araçlarda mekanik olarak km sayacı bulunmaktadır. Yeni nesil arabalarda bu sistem aracın beynine bağlıdır ve dijitaldir. Araç satın almadan önce dikkat edilmesi gereken hasar kaydı ve araç kilometresidir. Piyasada satışı yapılan bazı araçların kilometresi ile oynanmış olabiliyor. Bu nedenle çoğu kişi km sorgulaması yapıyor. Ptt ile km sorgulama yapılabilmektedir. Araç km sorgulama Sms ile  işlemi için ücret ne kadar merak edilen konulardandır.

Sms ile araç km öğrenme sorgulama bütün operatörler için sms başı ücreti 11 TL olarak ücretlendirilir. Sms ile araba kilometresini öğrenmek için “HASAR” yazıp boşluk bırakarak “Şasi Numarası” yazarak sorgulanabiliyordu. Ancak bu yöntem artık kullanılmamaktadır.

Telefondan HGS Araç KM Sorgulama

  • https://hgs.epttavm.com/arac-km-sorgula adresine giriş yapın. Giriş yapıp bu ekrandan sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz cep telefonunuza HGS uygulamasını indirin. Uygulamayı indirerekten sonra uygulamadan da kilometre sorgulaması yapılabilmektedir. PTT ile km bilgisini öğrenmek 6 TL’dir.

Sorgulama Sonucu Araç Kilometre Kaydı Bulunmamaktadır Nedir?

Sorgulama Sonucu Araç Kilometre Kaydı Bulunmamaktadır nedir? Araç kilometre sorgulama mutlaka yapılmalıdır. Bazı araç satıcıları araçların kilometresi ile oynayabiliyor. Bu durum ilk başlarda size sorun yaşatmasa da aracı satarken büyük zarar etmenize neden olabilir. Bu yüzden bir arabayı satın almadan önce kesinlikle kilometre sorgulaması yapılmalıdır. Km sorguluma işleminin nasıl yapılacağını bilmeyenler aşağıdaki yöntemleri kullanabilirler.

  • PTT internet sitesinden, Tüvtürk internet sitesinden, HGS uygulamasından, Sigorta bilgi ve gözetim merkezinden km sorgulama işlemleri yapılabilir.

Sorgulama yaparken araç kilometre kaydı bulunamadı hatası gelebilir. Eğer bu şekilde bir uyarı görürseniz sonuç muayeneye girmediğinden dolayıdır. Muayene olmadığından aracın KM bilgisi bulunamamaktadır. Km kaydı için aracın teknik servise götürülmesi gerekir.

Araç KM Sorgulama Sms 5664

  • Telefondan Sms ile araç km sorgulama için: 5664’e ‘’HASAR’’ yazıp bir boşluk bırakın, ardından ‘’ Şasi Numarası’’ yazıp sms gönderin. Bu sms servisi ile kolay bir şekilde aracın kilometresini öğrenebilirsiniz ancak sms ile kilometre sorgulama son yıllarda kullanılamamaktadır.

Hatırlatma: Yukarıdaki yöntem eski bir yöntemdir ve artık kullanılmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir