Instagram Sesli Arama Geçmişi Silme [code_snippet id=5 php=true] Görüntülü Arama Silme

Instagram Sesli Arama Geçmişi Silme nasıl yapılır? Instagram görüntülü arama geçmişi nasıl silinir? Instagram aramaları silme nereden yapılır detayları haberimizde.

Instagram‘da yapılan sesli ve görüntülü aramalar uygulamada kayıtlı olarak kalmaktadır. Bu durumda ise arama bildirimi ve geçmişi temizlemek isteyenler Instagram‘da sesli arama geri alma veya geçmişi nasıl silinir konusunda araştırmalar yapıyorlar. Instagram’da aramalar bölümünde bulunan sesli ve görüntülü arama kayıtları bazen can sıkıcı olabiliyor. İstenmeyen biri ile yapılan konuşmalar ya da başkasının görmesini istemediğimiz görüntülü ve seli aramaları silmek isteyebilirsiniz.

Instagram telefon sesli arama geçmişi silme [code_snippet id=5 php=true] Instagram‘da görüntülü arama nasıl silinir işlemleri ile ilgili merak ettiklerinizi alt başlıklardan inceleyebilirsiniz.

Instagram Sesli Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Instagram sesli arama geçmişi nereden bakılır nasıl silinir merak edilenlerin bu başlık altındaki adımları sırası ile uygulaması gerekir. Aksi taktirde arama listesinden yapılan konuşmalar silinmeyecektir.

İlk etapta görüntülü ya da sesli arama yaptığınız kişi ile olan sohbetin içinde Sesli Arama Başladı ve Sesli Arama Sona Erdi yazılarını silmeniz gerekiyor. Bu işlemi yapmanız halinde sesli arama geçmişi silinecektir. Eğer bu yazılar çok eskiyse ve bulamıyorsanız sohbeti silmeniz gerekir.

Bazı kullanıcılar bu işlemi yapsalar dahi sesli arama geçmişinin silinmediğini belirtiyorlar. Bu durumda ise uygulamanın son sürüm güncellemesinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmelisiniz. Yapmanız gereken uygulama mağazasından Instagram‘ı bulmak ve sonrasında bir güncelleme var mı yok mu kontrol etmek olacak.

Instagram‘da Görüntülü Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Instagram görüntülü arama geçmişi silme işlemi yine sesli aramada olduğu gibi yapılmaktadır. Güncel Instagram uygulamasında bu uyarı bulunmasa da bazı kullanıcılarda halen daha yaptıkları görüşmeler mesaj kısmında görünmektedir.

Instagram’da görüntülü arama geçmişini silmek için görüntülü arama yaptığınız kişi ile olan mesajlaşmanıza girin. Buradan Görüntülü Arama ve Görüntülü Arama Sona erdi uyarılarını bulup silin. Eğer bu işlemi yapmazsanız o kişi ile olan mesajlaşmanızı silmeniz gerekir.

ınstagram’da görüntülü aramaları silme işlemleri için yukarıdaki adımların sırası ile uygulanması gerekmektedir. Bu sayede mesaj kısmında bulunan arama bildirimleri kalkacaktır. Sesli ve görüntülü aramaları silmek için aynı yöntem kullanılır.

Instagram Sesli ve Görüntülü Arama

instagram uygulaması diğer sosyal uygulamalar gibi sesli ve görüntülü arama özelliğini içerisinde barındırmaktadır. İstediğiniz kişi ya da kişilerle Instagram’da sesli ya da görüntülü konuşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca isterseniz gurup görüşmelerini de yine Instagram üzerinden yapabilirsiniz.

Yapacağınız görüntülü konuşmalar için çeşitli efektlerden yararlanarak daha eğlenceli bir sohbet etmek mümkün. Yani görüntülü konuşurken anlık olarak kendi görüntünüze efekt uygulayabiliyorsunuz.

Instagram Görüntülü Arama Ayarları

instagramdan Sesli Arama Geçmişi Silme gibi görüntülü arama ayarları da sık merak edilenler arasındadır. Instagram’da görüntülü arama ayarları yapmak istiyorsanız aşağıdaki gibi uygulamalı yapabilirsiniz.

  • Instagram uygulamasına giriş yapın ve profilinizi açın.
  • Profilinizin sağ üst kısmında bulunan menü yani üç çizgi düğmesine dokunun.
  • Ardından karşınıza gelen ekranda Bildirimler seçeneğini bulunmaktadır.
  • Bildirimler seçeneğine giriş yaptıktan sonra Mesajlar ve Aramalar seçeneğine giriş yapın.
  • Buraya giriş yaptıktan sonra Görüntülü Sohbetler bulunur.

Buradan kimlerden görüntülü sohbetler gelip gelmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çeşitli mesaj ve sohbet ayarları da yine buradan yapılmaktadır.

Instagram Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

ınstagram uygulamasında arama geçmişi nasıl silinir bilmiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basittir. İsterseniz tek tek isterseniz de toplu bir şekilde arama geçmişini silebilirsiniz. Arama kaydı ve geçmişini silmek için;

  • Instagram uygulamasına girin.
  • Ardından alt kısımda bulunan Arama simgesine dokunun.
  • Açılan ekranda üst kısımda bulunan Ara çubuğuna basın.
  • Burada daha önce aradığınız profiller bulunmaktadır.
  • Tek tek silmek için sağ kısımda bulunan x simgesine dokunabilirsiniz.
  • Toplu silmek için yine sağ üst kısımda bulunan Tümünü Gör seçeneğine dokunun.
  • Açılan yeni ekrandan Tümünü Temizle seçeneği ile yaptığınız profil aramalarını silebilirsiniz.

Bu haberimizde Instagram Sesli Arama Geçmişi Silme [code_snippet id=5 php=true] Görüntülü Arama Silme ile ilgili merak edilenleri yanıtladık. Instagram sesli arama geçmişi silme işlemleri hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmından sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir