1 Sene Önceki Whatsapp Mesajları Geri Getirme

1 sene önceki Whatsapp mesajları geri getirme nasıl yapılır? Bir yıl önceki Wp mesajlarını geri getirme detayları.

Whatsapp mesajlarını geri getirme işlemi yedekleme yapıldığı taktirde mümkündür. Eğer yedeklemeleri açtıysanız yaptığınız bütün konuşmaları bulabilirsiniz. 1 yıllık Whatsapp mesajlarını geri getirme işlemi için yedekleme işlemini geri yüklemeniz gerekir.

Whatsapp silinen mesajları geri getirme yöntemi kullanılarak 1 sene önceki Whatsapp mesajları geri getirme mümkün hale geliyor. İlk etapta Whatsapp mesajlarını geri getirmek için yedeklemelerin yapılmış olması gerekmektedir. Telefonunuz Android ve iOS olsun fark etmeksizin Whatsapp sohbet geçmişleri yeniden yüklenebilir.

Whatsapp Yedekleme Nasıl Aktif Edilir?

1 Sene Önceki Whatsapp Mesajları Geri Getirme
1 Sene Önceki Whatsapp Mesajları Geri Getirme

Whatsapp yedekleme özelliğini aktif hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edin.

  • Whatsapp‘ı açın.
  • Ayarlar bölümüne giriş yapın.
  • Buradan Sohbetler menüsüne giriş yapın.
  • Sohbet Yedeği menüsüne giriş yapın.
  • Burada Otomatik yedekleme özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Yine aynı menüden sohbet yedeğini anlık olarak oluşturabilir, oluşturduğunuz sohbet yedeğini dışa aktarabilirsiniz. Sohbeti Android’e taşı ve tüm sohbetleri arşivle gibi özellikler yine bu bölümde bulunmaktadır.

Silinen Whatsapp Mesajlarını Geri Yükleme

Silinen Whatsapp mesajlarını geri yükleme mümkündür. Tabi ki yedeklemeleri yaptıysanız bu mümkün hale geliyor. Eğer yedeklemeler aktifse konuşmalarınızı geri yükleyebilirsiniz.

  • İlk adımda Whatsapp uygulamasını silip yeniden yükleyebilirsiniz. Bu sayede silinen ve yedeklemesi yapılan mesajlar yeniden yüklenebilir.
  1. Whatsapp uygulamasını kaldırıp tekrar WhatsApp’ı yükleyin ve açın, sonra numaranızı doğrulayın.
  2. Sohbet ve medya dosyalarını geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE’ye dokunun.
  3. Geri yükleme işlemi tamamlanıp bittikten sonra İLERİ seçeneğine dokunun. Whatsapp uygulaması aktif olduğunda sohbetleriniz geri yüklenmiş olur.
  4. Mesajlaşmalar geri yüklendikten sonra WhatsApp, medya dosyalarınızı geri yüklemeye devam edecektir.

Uyarı: Eğer yedeklemeniz aktifse bunu yapın. Yedekleme kapalıysa Whatsapp’ı silmeniz halinde mesajlaşmalar silinecektir.

Eski Bir Yedeklemeyi Geri Yükleme

Güncel yedeği daha eski bir yedekleme ile değiştirmek isterseniz aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz gerekiyor.

  1. Bir dosya yöneticisi uygulaması yükleyin.
  2. Dosya yöneticisi uygulaması ile yerel yedekleme ya da sdcard > WhatsApp > Databases klasörüne giriş yapın. Yedeklemeniz SD karta bulunuyorsa bu klasör yerine “internal storage” (dahili depolama) ya da “main storage” (ana depolama) klasörlerini göreceksiniz.
  3. Geri yükleme istediğiniz yedeği dosyasının msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 olan adını msgstore.db.crypt12 şeklinde değiştirmeniz gerekmektedir. Daha önceki yedeklemeler, crypt9 ya da crypt10 gibi daha eski protokollere uygun olabilir. “crypt” uzantısının numarasını değiştirmemelisiniz.
  4. Ardından Whatsapp uygulamasını kaldırıp tekrar yükleyin.
  5. Uygulamayı aktif ederken GERİ YÜKLE seçeneği ile yükleyin.

Samsung – iPhone 1 Sene Önceki WhatsApp Mesajları Geri Getirme

1 Sene Önceki Whatsapp Mesajları Geri Getirmek için en eski yedeğinizi yüklemeniz gerekmektedir. Unutmayın ki yedekleme yapılan tarihin minimum 1 yıldan daha uzun süre öncesinde başlatılmış olması gerekir. Bir yıldan daha kısa bir sürede aktif hale getirilen yedeklemelerde 1 sene önceki Whatsapp mesajları geri getirme mümkün değildir.

Mesajların yedeğinin geri getirilebilmesi için, yedeğin düzgün bir şekilde muhafaza edilmiş olması gerekir. Eğer konuşmaları silmiyorsanız ve uzun süreli konuşmalarınıza daha sonrasında tekrar ulaşmak istiyorsanız sohbet yedekleme özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir