Font Bulma [code_snippet id=5 php=true] Yazı Fontu Bulma Sitesi

Font bulma nasıl yapılır nasıl bulunur ? Yazı fontu bulma siteleri ile font arama ve bulma yöntemleri. Font bulucu arayanlar için detaylar.

Font bulma sayesinde herhangi bir görselde bulunan yazı fontunu bulmaya olanak sağlar. İnternet sitesi, broşür ve buna benzer görsellerdeki yazı fontunu bulmanıza yardımcı olur. Bu özelliği beğendiğiniz yazı fontlarını bulmak için kullanabilirsiniz. Font bulma siteleri genelde ücretsiz olarak çalışmaktadır. Bu siteler araştırdığınız fontu direkt olarak ya da benzer fontları size gösterir.

Logo oluştururken fontlar büyük bir önem taşımaktadır. Beğendiğiniz bir yazı tipi varsa ve bunu bulmak istiyorsanız font bulma sistemini kullanabilirsiniz. Çeşitli internet siteleri yazı tipi bulmanıza yardımcı olmaktadır. Eğer siz de çeşitli fontların ismini merak ediyorsanız buradaki bilgilere göre bulabilirsiniz.

Görselden Font Bulma

Resimden yazı fontu bulma, görselden font bulmak isteyenler için 10 farklı internet sitesini sizin için paylaştık. En kolay ve basit kullanılabilir olandan daha farklı işlere yarayan font sayfalarını sıraladık. Bu font bulma sayfalarını kullanarak herhangi bir resimdeki yazı fontuna saniyeler içinde ulaşabilirsiniz. Font ararken bazı sayfalar bu fontu ücretsiz bir şekilde indirmenize de olanak sağlıyor.

  • My Fonts – What The Font
  • Fonts Ninja
  • WhatFontIs
  • FontSpring
  • Font Squirrel
  • Identifont
  • WhatFont
  • Font in Logo
  • Google Fonts
  • Adobe Fonts

Yazı Font Bulma

Yazı fontu bulma siteleri kullanarak yazılardaki ya da logolardaki fontları bulabilirsiniz. Binlerce farklı yazı fontu arasından aradığınızı isim olarak bulmak neredeyse imkansızdır. Bunun için çeşitli özel internet siteleri vardır. Bu siteleri kullanarak basit birkaç adımda broşür, dergi ya da internet sitelerinde bulunan yazıların fontunu bulabilirsiniz.

My Fonts – What The Font Bulma

130 binden fazla yazı tipinin bulunduğu My Fonts, en iyi font bulma sitelerinden biridir. My Fonts, beğendiğiniz yazı fontunu bulabilmeniz için görselini yüklemeniz gereken bir platformdur. Hızlı bir şekilde font adını bulmak istiyorsanız fontun ekran resmini alıp bu sayfaya yükleyip incelemeniz gerekir. Kısa sürede font sonucunu bu sayede bulabilirsiniz. En güzel yanı ise ücretsiz bir şekilde fontları bulmamıza yarıyor. İster akıllı telefondan isterseniz de bilgisayardan kullanabilirsiniz.

Ayrıca bu platform üzerinden Adobe programlarında kullanabilmek için çeşitli fontlar kullanabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz fontların listelendiği My Fonts – What The Font herkes tarafından bilinen ve sevilerek kullanılan bir platform haline gelmiştir.

Bir yazı fontunu beğendiğinizde bunun ekran resmini alıp My Font sayfasına yükleyerek font adını bulabilirsiniz. İlgili sayfaya My fonts sayfası ile ulaşıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Fonts Ninja

Genelde web tasarımcılar tarafından tercih edilmektedir. Fonts Ninja sayfasını isterseniz tarayıcınıza eklenti olarak ekleyip kullanabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir internet sitesinde gezerken gördüğünüz fontun adını kolayca öğrenebilirsiniz. 3000‘den fazla yazı tipi fontunu bulabileceğiniz Font Ninja en iyi font bulma platformlarından biridir.

WhatFontIs Font Bulma Siteleri

800 binden fazla fontu barındıran WhatFontIs platformunu da font bulabilmek için kullanabilirsiniz. İnternette gezinirken bir sitenin logosu ya da herhangi bir reklamda gördüğünüz yazı fontunu beğendiyseniz ve adını öğrenmek istiyorsanız bu sayfa işinize çok yarayacak. İsterseniz hesap oluşturarak isterseniz de herhangi bir hesap oluşturmadan kullanabilirsiniz.

Beğendiğiniz fontun ekran resmini alın, ardından bu sayfaya yükleyin WhatFontIs sizin için yazının fontunu bulsun. Font adını Google‘da aratarak indirebilirsiniz. Bazı fontlar ücretli olabileceğinden beğendiğiniz fontu satın alarak kullanabilirsiniz.

FontSpring Font Bulucu

Font bulucu olarak kullanabileceğiniz bu platform oldukça hoşunuza gidecek. Beğendiğiniz bir font varsa bunun ekran resmini alın. Ardından Jpg veya png formatındaki fontun bulunduğu görseli FontSpring sayfasına yükleyin. Yüklemek için FontSpring sayfasındaki Upload Image butonuna dokunun. Buradan görseli seçin ve fontu bulması için FontSpring sayfasına gönderin. Birkaç saniye içinde aradığınız fontu karşınıza çıkaracaktır.

Font Squirrel Resimden Yazı Fontu Bulma

Font bulmak için Font‘un bulunduğu görselin url‘sini yada png, jpg formatındaki dosyayı yüklemeniz gerekir. Tamamen ücretsiz çalışan Font Squirrel Photoshop ve Logo yapımı ile ilgilenenlerin özel fontlar aramak için kullandığı bir platformdur.

Identifont

Binlerce font arasından beğendiğinizi indirebileceğiniz Identifont internet sitesinden merak ettiğiniz fontları da araştırabilirsiniz. Font ararken yine diğer sayfalarda olduğu gibi yükleme yapıp fontu bulabileceğiniz gibi Font adını yazarak binlerce fonta ulaşabilirsiniz. Yazı fontu konusunda özel fontlar arıyorsanız bu sayfa resimden yazı fontu bulma konusunda oldukça iyidir.

WhatFont

WhatFont Google Chrome eklentisi ile çalışır. Binlerce font arasından aradığınızı bulmanız için bu eklentiyi Chrome ücretsiz bir şekilde kurabilirsiniz. Bir internet sitesinde kullanılan yazı tiplerini bulmanın en kolay yolu bu sayfayı kullanmaktır. Ayrıca logolarda bulunan yazı biçimlerini de yine bu eklenti sayesinde bulabilirsiniz.

Font in Logo

Yazı karakteri bulma yani logo ya da görseldeki fontu bulmak için Font in Logo kullanılabilir. İnternet sitesi, mobil uygulama ya da broşürde kullanmak için logo arıyorsanız bu sayfa tam size göre. Dünyaca ünlü markaların hangi fontta logo kullandığını merak ediyorsanız bu sayfayı kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça basit olan bu internet sitesini ücretsiz bir şekilde kullanıp aradığınız fontun hangisi olduğunu sorgulayın. Font sorgulama yöntemleri arayanların tercih ettiği araçlardan biridir.

Google Fonts

İnternet siteniz, reklam, logo ya da broşürünüz için en iyi yazı tipini bulabileceğiniz Google Fonts en iyi seçeneklerden biridir. Google Fonts font bulma işine yaramasa da binlerce font arasından kullanmak istediğinizi alıp sitnize ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu fontları inceleyip Logo yapımında kullanmak için fikir edinebilirsiniz.

Türkçe karakterlerin de bulunduğu yazı fontlarından dolayı Türk kullanıcılar tarafından çokça kullanılmaktadır. Ayrıca Google platformlarından biri olduğu için font incelemek isteyenlerin ilk ziyaret ettiği internet sitesidir.

Adobe Fonts

Adobe Fonts hem font bulabileceğiniz hem de indirebileceğiniz bir araçtır. Adobe programlarında kullanabileceğiniz fontları da yine Adobe Fonts aracılığıyla bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Örneğin Adobe Photoshop programında kullanabileceğiniz fontları buradan bilgisayarınıza yükleyip programda aktif hale getirebilirsiniz.

Video düzenleme programlarında kullanabileceğiniz yazıları da yine Adobe Fonts ile seçip kullanabilirsiniz. Font seçimi yaparken profesyonellerin ilk baktığı adres olan Adobe Fonts içerisinde binlerce türde fontu barındırmaktadır.

Font Nedir?

Font, yazı tipi anlamına gelmektedir. Harflerinin şekli, boyu, genişliği gibi özellikleri ile yazı tipine font denilmektedir. Font, kendine özgü yazım türü olan yazı tipidir. Örnek verecek olursak bazı yazı fontları keskin bazıları ise yumuşak köşelere sahiptir. Hatta Star Wars‘a özel yazı fontu dahi bulunmaktadır. İnternette binlerce türde yazı fontu bulabilirsiniz.

Yazı fontları oldukça önemlidir. Çünkü logo oluştururken ya da internet sitesindeki içeriğin fontu kullanıcı tarafından okunulabilir ve beğenilmelidir. Büyük markalar kendilerini betimleyen logolar oluştururken yazı fontlarına da önem vermektedir. Eğer siz de beğendiğiniz bir yazı fontunu arıyorsanız buradaki bilgiler ile yol izleyip istediğiniz fontu bulabilirsiniz.

En iyi yazı tipi bulma yöntemleri olarak internet siteleri karşımıza çıkıyor. Bu internet sitelerini herhangi bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Bazı font bulucular ise Chrome eklentisi olarak çalışmaktadır. Bu eklentiler kurulduğunda herhangi bir internet sitesinde gezerken dilediğiniz yazının fontunu anlık olarak kontrol edebilirsiniz.

En Popüler Fontlar

İnternette en sık karşılaşılan ve en çok kullanılan fontlar;

  • Helvetica
  • Futura
  • Garamond
  • Gotham
  • Roboto
  • Times New Roman
  • Poppins

Logo yapımında ya da bir banner hazırlanırken font seçimi oldukça fazla vakit almaktadır. Çünkü oluşturulan görselin okunabilirliği ve beğenilmesi oldukça önemlidir. Logolar internet sitesinin ana yüzünü göstermektedir. İnsanlar bir defa ziyaret ettikleri sitenin logosunu aklında tutmaktadır. Aynı konu ile ilgili bir araştırma yapacakları zaman yine aynı logolu internet sayfasını ziyaret etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir