Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

Canınız tatlı istiyor fakat artık farklı şeyler mi denemek istiyorsunuz? Ya da limonun kokusuyla mest olanlardan mısınız? Eğer öyleyse doğru yerdesiniz! Sizin canınız “ limonlu-yoğurt Tatlısı” istiyor. Şimdi gelin tatlı için nelere ihtiyacınız olduğunu sıralayalım.

Limonlu Yoğurt Tatlısı İçin Gereken Malzemeler

-3 yumurta

-1 su bardağı yoğurt

-Yarım su bardağı şeker

-2 su bardağı un

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 kabartma tozu

-1 vanilya

-1 limonkabuğunun rendesi

Şerbeti için de;

-3 su bardağı şeker

-3 su bardağı su

-3 damla limon suyu

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Yapımı

Limonlu yoğurt tatlısı yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlamakla işe koyulabilirsiniz. Şerbet için gereken malzemelerinizi tamamladığınızdan emin olduktan sonra tatlının şerbetini yaparak kenarda soğumaya bıraktıktan sonra da asıl can alıcı olan noktaya yani tatlımızın kekinin yapım aşamasına geçebilirsiniz. Kekin daha güzel bir kıvamda olması adına öncelikle yumurta ve şekeri iyice köpürtmeniz gerekecek. Bu işlemi mikserle yapmanızda fayda var fakat bir miksere sahip değilseniz çatal, çırpıcı veya kaşık yardımı da alabilirsiniz. Ama tekrar altını çizmek istiyorum ki en başarılı sonuçlar mikserle elde edilmektedir.

Köpüren yumurta ve şekerin ardından da yoğurt ve sıvı yağı ilave ederek işleme devam edebilirsiniz. Bu işlemi de olabildiğince yavaş yaparsanız, kıvamının daha iyi yakalanmasını sağlamış olabilirsiniz. Ardından vanilya ve kabartma tozunu da hamura ekleyebilirsiniz. Hamurunuzun son aşamasına gelmenize çok az kaldı! Önceden rendelemiş olduğun limonun kabuğunu artık kullanma vakti. Rendelenmiş kabukları hamura ekleyerek, iyice karıştırmayı da unutmamanız bu aşamada büyük önem sahibi bir durumdur.

Hazırladığınız hamuru tepsiye döktükten sonra da fırına verebilirsiniz. 180° ya da daha üstündeki sıcaklıkta limonlu kekinizin pişmesini bekleyebilirsiniz. Lütfen kekin hem altının hem de üstünün piştiğine emin olun ve güzelce kızarmasını bekleyin. Bunun için bir bıçak ya da çatal yardımı alabilirsiniz. Pişmiş kekinizi artık dilimleyebilirsiniz ve ilk aşamada hazırlamış olduğunu şerbeti dilimlenmiş keklere dökebilirsiniz. Ama şerbetinizin ılık kekinizin de sıcak olması gerektiğini aman unutmayınız.

Limonlu Yoğurt Tatlısı İçin Servis Önerileri

Biraz soğumasını beklediğiniz tatlınızın en keyifli aşaması süsleme kısmı. Bunun için de isterseniz krem şanti kullanabilir isterseniz de renkli süslerle size özgü bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Videodaki malzemeler ve listedeki malzeme miktarı farklı olabilir. Sizde yapacağınız tatlı miktarına göre malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz.