Whatsapp Güvenlik Kodu Değişti ve Uçtan Uca Şifreleme Ne Demek?

Whatsapp kullandığınızda biri ile mesajlaşmaya başladığınız zaman karşınıza Whatsapp güvenlik kodu değişti ibaresi gelebilir. Ayrıca Whatsapp uçtan uca şifreleme gibi bir uyarı da alabilirsiniz. Tabi ki gelen bu uyarı insanı kuşkuya düşürebiliyor. Acaba bilgilerim mi çalınacak, wp’da değişen ne var gibi insan sorgulamadan yapamıyor. Bizler de bu konuda bilgi edinmek isteyenler için Whatsapp Güvenlik Kodu Değişti ne demek ve Uçtan Uca Şifreleme Ne Demek konusu hakkında araştırmalar yapıp sizlerle paylaştık.

Whatsapp Güvenlik Kodu Değişti Ne Demek?

Bu uyarıyı alıyorsanız ve daha fazla seçeneğine dokunursanız “…kişisinin güvenlik kodu değişti çünkü büyük ihtimalle bu kişi Whatsapp’ı tekrar yükledi veya telefonunu değiştirdi. Yeni güvenlik kodunu doğrulamak için “Doğrula”ya dokunun.” şeklinde bir metin karşınıza çıkacaktır.

Yani Whatsapp güvenlik kodu değişti demek, karşı tarafın Whatsapp’ı silip tekrar yüklemesi ya da yeni bir telefona geçiş yapması anlamına gelmektedir.

Whatsapp Güvenlik Kodu Değişti Uyarısı Ne Demek

Bu uyarı yukarıda da belirttiğimiz gibi, karşı tarafın cihaz değişikliği yaptığına ya da Whatsapp’ı silip tekrar yüklediğine yönelik bir uyarıdır.

Daha fazla seçeneğine dokunduğumuzda Doğrula seçeneği çıkacak. Bu doğrulamayı yapıp yapmamak tamamen size kalmış.

Whatsapp Uçtan Uca Şifreleme Nedir?

Whatsapp mesajlaşma ve sesli görüntülü arama uygulamasının şifreleme yapma nedeni uygulamanın sunduğu güvenlik hizmetinin bir parçası olarak sunulur. Kötü niyetli saldırgan kişilerin uygulama üzerinden kişisel verileri elde etmesine ve bu bilgilerle insanlara zarar vermesine engel olabilmek için böyle bir şifreleme sistemi Whatsapp tarafından oluşturulmuştur.

Yani whatsapp kendi dahil olmak üzere sizin gönderdiğiniz fotoğraf, mesajlar ya da medya dosyalarına ulaşamamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir