Hepsiburada iade Nasıl Yapılır

Hepsiburada iade Nasıl Yapılır, Hepsiburada.com Türkiye’nin en iyi online alışveriş sayfalarından biridir. Bu alışveriş sitesini kullananlar kimi zaman aldıkları ürünü iade etmek isteyebiliyorlar. Hepsiburada iade nasıl yapılır, iade süresi ne kadardır? Peki alınan ürün için hepsiburada iptal edilen sipariş para iadesi nasıl alınır/yapılır? İnternette ürün almadan önce ilk olarak daha önce alan kişilerin yorumları incelenir. Eğer bir ürüne yapılmış yorumlar olumsuzsa alışveriş yapan kişi tarafından tercih edilmez. Fakat yorumları genelde olumluysa ürün satışı da buna bağlı olarak artar.

Fakat bazı durumlarda satın aldığımız ürünü iade etmek zorunda kalabiliyoruz. Örneğin, beden uyumsuzluğu ya da gelen ürünün fotoğraftakini yansıtmıyor oluşu gibi. Hepsiburada.com‘da ürün iadesi oldukça kolaydır. Kolay iade yöntemi ile siparişi verilen ürünü iptal edebilirsiniz.

Hepsiburada iade Nedir?

Sipariş verilen ürün iptal edilebilir. Örneğin bir ürünü aldıktan sonra iptal etmek isteyebilirsiniz. İptal ettikten belirli bir süre içerisinde ise para iadeniz gerçekleşecektir. Sipariş verilen ürünü iade etmek için iade talebi oluştur. Siparişlerim sayfasından iade etmek istediğiniz ürünün bulunduğu sayfaya girin ve Kolay iade et’e tıklayın.

Açılan sayfadan gerekli adımları uygulayarak ürünü iade edebilirsiniz. Hepsiburada’dan satın alınan ürünleri teslim aldığınız tarih başlangıç olacak şekilde 14 gün içinde ücretsiz ve kolayca iade edebilirsiniz.

Hepsiburada Ürün iadesi Nasıl Yapılır

Hepsiburada Ürün Sipariş iadesi Nasıl Yapılır

Hepsiburada.com’dan alışveriş yaptıktan sonra sipariş iadesi için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi ürünleri iade etmek için elinize ulaştıktan sonra 14 gün içinde iade etmeniz gerekmektedir.

  1. İade talebi oluşturun: Siparişlerim menüsüne gidin ve iade etmek istediğiniz ürünü bulun ve ekranda bulunan Kolay iade et‘e tıklayın,
  2. İade yöntemi seçin: İade işlemi için “Adresimden ücretsiz teslim alınsın” ya da “Kargoya teslim edeceğim” seçeneklerinden birini seçmelisiniz,
  3. Kargo kodunu not et: İlgili alanları doldur ve tamamla ve ekranda çıkan kargo gönderi kodunu not etmeyi unutma,
  4. Ürünü teslim et: Ürünü tüm aparat ve parçaları ile birlikte eksiksiz bir şekilde paketle ve kargo gönderi koduyla teslim edin,
  5. İadeniz onaylansın: İade talebiniz onaylandığında paranız otomatik olarak bankanıza aktarılır.

Hepsiburada Ürün İade Alındı Ne Demek

Müşteriler aldıkları ya da sipariş ettikleri ürünü iade etmeleri halinde belirli incelemelerden geçerek iade talebi onaylanır. İade talebi onaylandıktan sonra ise “ürün iade alındı” ibaresi çıkacaktır. Eğer bu uyarıyı görürseniz iadeniz kabul edilmiştir. Para iadeniz de kısa bir süre içinde hesabınıza yatacaktır.

Hepsiburada.com ürün iadesi iade alındı uyarısından sonra iade işlemleri tamamlanmış demektir. Siparişinizi iade ettikten sonra ürün için ödenen ücrette hesabınıza iade edilir.

Hepsiburada İptal ve İade Koşulları Şartları

Aldığınız ürünleri iade edebilmek için iade koşullarına uygun bir şekilde iade etmeniz gerekmektedir. Gelen ürünü hediyesini alıp geri göndermek iade kurallarına aykırı bir durumdur. Ayrıca satın aldığınız ürünün iade olabilmesi için orijinal kutuda ve zarar görmemiş şekilde geri gönderilmesi gerekir. Aynı zamanda ürünü bütün aparat ve aksesuarlarıyla geri göndermeniz gerekiyor.

Ürünlerin cayma hakkı dahilinde iade alınabilmesi için;

  • Satın aldığınız ürünün orijinal kutusunda ve zarar görmemiş şekilde iade etmeniz gerekir,
  • Tüm aksesuarları ile birlikte iade edilmiş olması,
  • Eğer varsa hediye olarak verilen promosyonlu ya da kampanyalı ürünler ile beraber aynı anda gönderilmesi gerekmektedir.

Hepsiburada Cayma (iade) Hakkı Olmayan Ürünler

Hepsiburada’dan alınan ürünlerin tabi ki cayma hakkı var. Fakat bazı ürünlerde cayma iade hakkı yoktur. Bu ürünleri isa şöyle sıralayabiliriz.

  • Fiyatı finansal piyasaya göre dalgalanmalı ya da değişen ve satıcı ya da sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetler (Chipgold, ziynet altın vb.) gibi,
  • Satın alan kişinin istekleri ya da kişisel ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan ürünler,
  • Çabuk bozulabilecek ya da son kullanma tarihi geçebilecek ürünlerin,
  • Teslimattan sonra sonra başka ürünlerle karışabilecek ve yapısı gereği ayrıştırılması mümkün olmayan ürünler (Fidan vb.),
  • Abonelik sözleşmesi dahilinde sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi yayınlar,
  • Elektronik ortamlarda anında ifa edilen hizmetler ya da tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi ürünler (Telefon kontör siparişleri, dijital kodlar vb.)
  • Cayma hakkı süreci sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetler (Montaj vb.),
  • Belirli bir tarihte ya da dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek içecek tedariği ve eğlence veya dinlenme amacı ile yapılan boş zamanın değerlendirmesine yönelik hizmetler,
  • Tesliminden sonraki süreçte ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış iadesi sağlık ve hijyen bakımından uygun koşullara sahip olmayan ürünler (İç çamaşırı, mayo, kozmetik, kulaklık, epilatör, tıraş makineleri vb.),
  • Ürünün ya da hizmetin tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu ögeleri açılmış olması halinde ve maddi ortamda sunulmakta olan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin ürünler (Toner, kartuş, şerit vb. her türlü yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler vb.) gibi ürünlerin iadesi gerçekleşmemektedir.

Hepsiburada iade Parası Hesabıma Ne Zaman Yatar Geçer

Hepsiburada Kredi / Banka Kartı hesabıma iade ücreti ne zaman yatar? Para iadesi geri ödemeniz, ödeme yaptığınız bankaya iade talebiniz onaylandığında yapılır. Yapılan para iadesinin kartınıza ya da banka hesabınıza geçmesi bankanızın belirlemiş olduğu süreye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu süre kredi kartları için en geç 2, banka kartları için ise en fazla 8 iş günüdür.

  • Taksitli alışverişler
    Hepsiburada yapmış olduğunuz ödemenin iadesini tamamını ödeme yaptığınız bankaya tek seferde yapar, bu tutar bankanızca kartınıza sipariş sırasında seçtiğiniz ay kadar taksitle iade edilecektir.
  • Kredi kartı puanı ile yapılan alışverişler
    Geri ödemeniz iade ettiğiniz ürünün TL tutarı kadar kartınıza yatar.
  • Çoklu kredi kartı ile yapılan alışverişler
    İade tutarı alışveriş esnasında kullandığınız kartlarınız arasında paylaştırılarak iade edilecektir.

Hepsiburada iade kaç gün sürer

Yukarıda da belirttiğimiz gibi iadeniz onaylandıktan sonra hepsiburada tarafından anında iade edilir. Fakat bankanızın işleyiş hızına göre 2 ile 8 iş günü içinde hesabınıza geçmiş olur. Hesap hareketlerinden bunu kontrol edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir