Aracın Motor Şasi Numarası Okunmuyor Muayeneden Geçer mi?

Aracın muayenesinde motor şasi numarası okunmuyor muayeneden geçer mi? Aracını muayeneye sokacakların merak ettiği şasi numarası görünmüyor okunabilir durumda değil muayeneden geçer mi sorusu için güncel bilgiler.

Birçok araç sahibi, arabanın muayene esnasında motor no okunamıyor ne demek , neden okunmaz, aracımın motor numarası silinmiş okunmayan araç muayeneden geçer mi diye merak ediyorlar. Bildiğiniz gibi araçlar çok ufak sebeplerden dolayı dahi muayeneden geçemeyebiliyorlar. Muayene için randevu alındığından eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde muayeneden geçmek için çoğu şeye dikkat etmek gerekir. Özellikle eski arabalarda karşılaşılan motorun şasi numarası silinmiş okunmuyor muayeneden geçer mi sorununun yanıtını vereceğiz. Zamanla her şey gibi yıpranan motor, kirlenen motor korozyona uğrar ve motor üzerindeki yazılar tamamen silinebilir ya da okunamaz hale gelebilir. Bu gibi problemlerle karşılaşmamak için düzenli motor temizliği yapmanız gerekmektedir.

Şasi Numarası Nedir?

Trafiğe çıkmış olan her araç için zorunludur. Şasi numarası, aracın hangi yıl hangi ülkede üretildiği, üretim yılını, araç kasa ve motor tipini, aracın üretildiği fabrikayı ve o fabrikadan çıkan kaçıncı sayılı araç olduğunu bizlere göstermektedir. Bir nevi şasi numarası aracın kimliğidir diyebiliriz. Her ne kadar “numara” olarak bilinse de 17 hane içinde yer yer harfler de bulunmaktadır. Bu harfler içinde “o” harfi, “i” ve “q” harfleri yer almamaktadır. Bunun sebebiyse bu harflerin, “0” (sıfır) ve “1” (bir) rakamlarıyla karıştırılmaması içindir.

Şasi (Şase) Numarası Nerede Yazar?

Araç şasi numarası kaput altında ya da motor üzerinde de yazıyor olabilir. Zamanla aşınan bu yazılar okunamayacak bir hal alabilir. Böyle durumlarda ise araç kullanıcılarının aklına ilk gelen şey şasi no görünmüyor arabam muayeneden geçer mi? motor numarası farklı araç muayeneden geçer mi? motor numarası sorgulama nasıl yapılır sorusu oluyor.

Tüvtürk Motor şasi Numarası okunamıyor, araba muayeneden geçer mi?

motor şasi numarası

Evet geçebilir. Hafif kusur olarak aracınız teslim edilecektir.

Muayeneye aracı götürmeden önce bu motor numaralarına sizde bakabilirsiniz. Aynı zamanda motoru değişen araçlar da muayenede motor no değişmiş, motor numarası okunamıyor gibi kusurlar karşısına çıkabilmektedir.

Geçen yıllarda Motor şasi numarası okunmuyor, görünmüyor olduğunda araçlar ağır kusur olarak not ediliyordu ve muayeneden geçemiyorlardı. Fakat yapılan son düzenlemeler ile silinen motor şasi numarası okunmaması durumunda dahi aracınız hafif kusur ile muayeneden geçecektir.

Araba Şase Numarası Okunmuyor

Birçok araç sahibi motor şase numarası görünmediğinde ve okunmadığında tedirgin olabiliyor nasıl temizlenir ve okunur hale gelir? Bu nedenle servislerde motor şasi numarasının okunması için ne yapmalıyım gibi araştırmalar yapanlar dahi oluyor. Motor şasi numarasının okunması her ne kadar içimizi rahatlatsa da okumayan numaralar muayeneden hafif kusur olarak geçecektir. Bu yüzden çok fazla sorun etmeye gerek yok diyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir