Bilgisayar Programcılığı Maaşı Ne Kadar? [code_snippet id=5 php=true] Maaşları

Bilgisayar programcılığı maaşı ne kadar? [code_snippet id=5 php=true] Bilgisayar programcısı maaşları hakkında detaylı bilgiler. Bu bölümü okuyacak olanlar alacakları maaşı da merak etmektedir. Bu haberimizde Bilgisayar Programcılığı maaşları hakkında bilgiler yer almaktadır.

Bilgisayar programcıları farklı konularda ve birden fazla bilgiyi, bilgisayar ortamında hızlı ve sistemli bir şekilde çözümlemek ve değerlendirebilmek amacıyla program yazan kişilerdir. Peki maaşı ne kadar? Haberimizden maaş bilgisi hakkında detayları öğrenebilirsiniz. Bilgisayar Programcısı ne iş yapar, bilgisayar programcısı olmak için hangi bölümü okumak gerekir, hangi belgeler gereklidir? Tüm bu bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgisayar Programcılığı Maaşı Ne Kadar [code_snippet id=5 php=true] Bilgisayar Programcısı Maaşları

Bilgisayar programcılığı çalışan maaşı yaklaşık olarak aylık 14,000 TL’dir. En düşük maaş bilgisi13.150 TL, En yüksek ise 16.400 TL olarak bilinmektedir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlarda bir maaş alarak işe başlamak istiyorsanız ve bunun için yeterli olduğunuzu düşünüyorsanız ve devlet işinde çalışmak istiyorsanız işkur’dan iş ilanlarına bakabilirsiniz.

Bilgisayar Programcısı Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak Gerekir?

Bilgisayar programcılığı bölümünü okumanız ve bitirmeniz gerekir.

Bilgisayar Programcısı Ne İş Yapar

Bilgisayar programcısı ne iş yapar sorusu sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Bilgisayar Programcısı çalıştığı işletmenin genel çalışma koşullarına uygun, araç, gereç ve ekipmanları etkin kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemeleri ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olacak şekilde:

  1. Bilgilerin bilgisayar ortamında çalıştığı kurumun amaçlarına uygun olarak sistematik bir biçimde kullanımını sağlayacak bilgisayar programları oluşturmak,
  2. Bilgisayar programlarının dilini bilir ve elindeki bilgileri en uygun olan programlama dilini seçer ve programı bu dilde yazarlar,
  3. Programlama dillerini yazılımda kullanmak,
  4. Sistem analistinin verdiği formları, bilgisayara aktarmak ve kullanmak,
  5. Mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip etmek,
  6. Program yazmak ve yazdığı programı test etmek.

vb. işleri yapar.

Bilgisayar Programcısı Meslek Ana Grubu:

Profesyonel Meslek Mensuptur.

Meslek Alt Ana Grubu:

Meslek Alt Ana Grubu, Bilgi Ve İletişim Teknolojisi İle İlgili Profesyonel Meslek Mensuptur.

Meslek Grubu:

Meslek Grubu, Yazılım Ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleridir.

Bilgisayar Programcısı Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğü kapsamında Bilgisayar Programcısının meslek kodu 2514.01 olarak belirlenmiştir

Yorum kısmından katkıda bulunan. Eğer bilgisayar programcısı olarak çalışıyorsanız aldığınız maaşı, yaptığınız işi ve projelerinizi yorum kısmından bu mesleği yapmak isteyenlerle paylaşabilirsiniz.

Kıdemli Bilgisayar Programcılığı Maaşı

Bilgisayar Programcısı pozisyonunda çalışanların kıdemleri ve iş bilgisi arttıkça aldığı maaş buna bağlı olarak yükselmektedir. Ayrıca maaş bilgi birikiminize ve yaptığınız işe göre de değişkenlik gösterebilir. Çalışmış olduğunuz firmaya bağlı olarak yine maaşlar farklılık gösterebilir.

Bilgisayar Programcılığı MaaşıEN DÜŞÜKORTALAMAEN YÜKSEK
Kıdemli Yazılım Mühendisi33.680 35.000 42.090
Bilgisayar Programcısı13.150 14.50016.400

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir