İhracat Fazlası Ne Demek? – İhraç Fazlası Ürünler

İhracat fazlası ne demek? İhracat fazlası ürün nedir? İhraç fazlası ürünler hangileridir gibi sorularınızın yanıtını bu haberde öğrenin.

İhracat fazlası mallar ne demek? İhracat fazlasının anlamı; ihraç etmek için üretilen fakat herhangi bir nedenden dolayı ihraç edilemeyip bu üretilenlerin bir kısmının çeşitli sebeplerden dolayı üreticinin elinde kalması durumuna denir. İhracat amacı ile üretilen bütün ürünlerde bu durum yaşanabilir. Fakat ülkemizde ihracat fazlası ürün tabirini daha çok tekstil ürünlerinde duyuyor ve kullanıyoruz. Bunun sebebi; dünya genelinde ünlü tekstil firmalarının ucuz iş gücü, kaynak çokluğu ve düşük üretim maliyeti sebebiyle Türkiye’de üretim yapmayı tercih etmesinden kaynaklanmaktadır. Sıkça duyulan bu tabirin nedeni nedir? Yani neden ihracat fazlası ürünler oluşuyor. Ürünler için ödeme konusunda anlaşmazlıklar yaşanması halinde, ürün sipariş edilenden fazla üretildiğinde, yanlış etiket dikilmesi ve renk tonunun kayması gibi sorunlar yaşanması durumunda ürünler ülkemizde kalır ve ihraç edilemez.

İhracat Fazlası Ürünler Ne Olur?

Fakat firmalar bu ürünleri ihracat fazlalığı olduğundan dolayı çöpe atmaz. Yaşanabilecek bu tür durumlar büyük firmalar tarafından göze alınan risklerdir ve bu risk probleme dönüşmesi durumunda bu problemi en kârlı ve kısa yoldan çözmeye çaba gösterirler. İhracat fazlası ürünler toptan satışa sunulur. Toptancılar ise bu ürünleri satın alarak ülkemizdeki tüketicilere satışını yapar.

İhraç Fazlası Ürün Özellikleri

İhracat fazlası olan ürünlerin en güzel özelliği ucuz fiyata sahip olmalarıdır. Tabi ki bu fiyat kalitesine göre farklılık gösterebilir. Aynı tipte olan iki ihracat fazlası kazağın fiyatları farklı olabilmektedir. Bunun nedeni biri 1.kalite ihracat fazlası ürün, diğeri 2. ve ya 3. kalite ihracat fazlası ürün oluşundan kaynaklanmaktadır. 1. kalite ihracat fazlası ürünün hiç bir yerinde kusur bulunmaz. Yani ürün defolu mal değildir. Bu ürün çorap, kazak, beyaz eşya vs. olabilir. Bunun ihracat fazlası olmasının nedeni ya fazla üretilmesi ya da gönderiminde çeşitli sorunlar yaşanmasıdır. 2. ve ya 3. kalite ihraç fazlası ürünler ise kusurludur yani defolu diye tabir edilen ürünlerdir. Türkiye’de girişimciler ihracat fazlası ürünlerin toptan ve perakende satışını yaparak iyi kazançlar elde eder, vatandaşlara da kaliteli ürünleri ile uygun fiyata kavuştururlar. Fakat vatandaşlar ihracat fazlası ürünleri satın alırken dikkatli olmalı, aldığı ürünün imitasyon ürün olmadığına emin olmadan satın almamalıdır.

İhraç Fazlası Ürünler

İhracat fazlası ürünler nelerdir? Çoğu kişi bu ürünleri merak ediyor. Ancak bu ürünlerde herhangi bir kısıtlama yoktur, çoraptan fayansa, kazaktan, çok farklı ve çeşitli ürünler olacak şekilde değişkenlik gösterebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir