2 Saatlik Film Kaç GB İnternet Yer: Kaç GB Harcar?

İnternetten film izlemek en çok gb harcayan şeylerden biridir. Peki 2 Saatlik Film ortalama Kaç GB İnternet Yer: Kaç GB Harcar? biliyor musunuz? Film izlemek ve indirmek interneti hızlı tükettiğinden bazen kararsız kalmamıza neden oluyor. iki saatlik 720p film izlemeye kaç GB gider diye hesap edip öğrenerek ona göre film izlemek isteyebilirsiniz. Bu sayede kota aşmadan film izleyebilirsiniz. Çünkü internet aşımı yapıldığında faturaya ek ücretler yansımaktadır.

Film izlemeyi sevenler evde olmadıklarında da doğal olarak izleyecek bir şeyler arıyorlar. Ancak yaşadıkları en büyük problem ise Wifi olmayan yerde film izleyince ne kadar internetin gideceğini bilmiyor oluşları. Kotalı internet nedeniyle telefondan film izlerken ne kadar gb tüketeceğini sorgulamak oldukça normal. Ancak film izlerken kaliteyi çok yüksek tutmak daha fazla gb harcar. Günümüzde TR dizileri ve sinema filmleri 2 saat bazen 2 saatten daha uzun süreler olabiliyor. Bu sebeple internetin 2 saatte ne kadar düşeceği merak edilmektedir. Bu başlığımızda 2 saatlik filmde kaç GB yer yaklaşık olarak kaç gb tüketir açıklamaya çalışacağız.

2 Saatlik Film Kaç GB İnternet Yer?

Teknolojinin gelişimi ile Videoların kalite oranı da yükselmiştir. Yüksek kalitedeki videolar çözünürlük bakımından da oldukça güzel görüntüler oluşturuyor. Bir filmi ne kadar yüksek kalitede izlerseniz o kadar iyi bir film izleme deneyimi yaşarsınız. Ancak ne kadar yüksek kalite olursa buna oranla o kadar fazla internet tüketimi gerçekleşmektedir.

Yüksek çözünürlükteki videolar bütün detayları olabildiğince iyi gösterirken interneti de o derecede harcar. Özetle yüksek kalitedeki video ile düşük kalitedeki video aynı oranda internet harcamaz.

Düşük çözünürlükte izleyecek olursanız 2 saatlik film yaklaşık olarak 700 MB – 1 GB arası internet düşer. Yüksek çözünürlükte izlemeniz halinde ise 2 saatlik film yaklaşık 3 GB internet tüketir.

Film izlerken Az İnternet Gitmesi için Ne Yapılmalı?

Videonun çözünürlüğünü düşürerek daha az internet tüketimi olmasına olanak sağlayabilirsiniz. Böylece film görüntü kalitesinden ödün vererek daha az GB harcanmasını sağlarsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir