Adet Hesaplama [code_snippet id=5 php=true] Regl Günü Takvimi

Adet hesaplama kadınlar tarafından sıklıkla yapılan şeylerden biridir. Bir sonraki Regl günü ne zaman olacak öğrenmek için regl hesaplama yapılır. Adet takvimi oluşturarak yaklaşık olarak hangi tarihler arasında adet döngüsü olacağını öğrenebilirsiniz.

Adet (Regl) Nedir?

Adet günü nedir sorusunu yanıtlamak için öncelikle adet yani regl’in ne olduğunu bilmek gerekir. Rahim içinde her ay döllenmiş yumurtanın gelip yapışması ve beslenebilmesi için damar oluşumunu sağlayan bir tabaka oluşmaktadır.

Eğer belirli bir süre içinde döllenme gerçekleşmezse, bu duvar görevini tamamladığından yerini alttan gelen yeni dokuya bırakmaktadır. Bu durumda ise eski doku duvarının vücudun dışına atılması gerekir. Kadınlarda bu durum her ay gerçekleşir. Adet günü yani Regl’in nedeni bu durumdur.

Adet Günü Nedir?

Yukarıda açıklamasını yaptığımız olayın başlangıç gününe adet günü denilmektedir.

Adet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Adet Hesaplama, Adet kanaması genelde düzenli bir döngü halinde gerçekleşmektedir. Ancak çeşitli sağlık problemleri ya da ilaç kullanımından dolayı bu döngü bozulabilir. Regl takvimi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Genelde 21-35 gün arasında değişen sürelerde adet döngüsü gerçekleşir. Adet olan kişi daha önceki son birkaç kanamanın başlangıç tarihlerini bir takvime not alırlarsa bunların arasındaki gün sayısını bulup düzenli adet döngüsünü öğrenebilir.

Adet Gecikmesi Nedir?

Normal regl düzeninden daha uzun bir süre adet olunmaması durumuna adet gecikmesi denir. 28 günde bir düzenli adet olan bir kadın bunun gecikmesi halinde endişelenebilir. Ancak hemen hemen her kadının yılda bir defa adet görmesi gecikebilmektedir. Bunun sebebi genelde stres, üzüntü, yaşam koşullarında değişiklik, iklimsel değişiklikler, yorgunluk vs. gibi basit nedenler olabilir. Bu gibi durumlarda endişe etmenize gerek yoktur.

Bir diğer yandan düzenli olarak kanama gören ve etkin bir korunma yöntemi kullanmaksızın cinsel yaşamı olan bir kadında adet gecikmesinin nedeni en sık gebelik olarak göz önüne alınır, bu durumda ise hamilelik testi yapmanız gerekir. Ayrıca bir hastalık ya da kullanmış olduğunuz bir ilaçtan dolayı da adet gecikmesi olabilir.

Adet Hesaplama Takvimi

Eğer halen daha adet hesaplama takviminiz yoksa tutmaya başlamanın tam zamanı. İlk yapmanız gereken Regl olduğunuzda ilk kanamanın başladığı günü takvimde işaretlemek olacaktır. Birkaç regl döneminde bunu yaparsanız ilerleyen zamanda ortalama olarak hangi tarihte regl olacağınızı adet hesaplama takvimi ile hesaplayabilirsiniz.

Adet dönemi hesaplama işlemini yapmak için yukarıda belirtmiş olduğumuz yöntemi basit bir şekilde uygulayabilirsiniz. İsterseniz telefonunuzdan hatırlatıcı olarak ayarlayabilirsiniz.

Bu haberimizde regl hesaplama adet takvimi gibi sıkça sorulan soruların yanıtlarını sizlerle paylaştık. Yukarıda belirtmiş olduğumuz yöntemleri kullanarak adet hesaplaması yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir