iPhone Sim Kart Pin Kodu Kaldırma Kapatma

Telefondan iphone sim kilidi kaldırma nasıl yapılır? iPhone sim kart pin kodu kaldırma nereden yapılır pin kodu nasıl kapatılır ? Pin kodu kaldırma hakkında detaylar.

Akıllı telefonlarda kullanılan Gsm hatlarının pin kodları da bulunuyor. Pin kodu özelliği güvenlik amacı ile bütün operatörlerde mevcuttur. Peki iphone’larda pın kodunu nasıl kaldırılır ya da bir diğer deyişle iphone pin kodu iptal nasıl yapılır konusunu anlatacağız.

Eski iOS’larda, Ayarlar – Telefon – SIM PIN adımları takip edilerek yapılıyor. iPad kullananlar ise Hücresel Veri adımlarını takip etmelidir.

  • Bu menüden SIM’ i ister açabilir istersenizde kapatabilirsiniz,
  • Size verilen hak kadar yanlış girme hakkınız bulunuyor,
  • Kod girilmiyor hatası yaşayan kişilerin başka cihazda test etmesi önerilir,
  • Yaptığınız ayarların kayıt olması için Bitti düğmesine dokunun.

Android telefonlarda menü farklılık gösterdiğinden farklı bir bölümde yer alabilir. Fakat çoğunlukla bu ayar güvenlik bölümünde yer alıyor.

Telefonlara taktığımız sim kartlarda bulunan PIN ve PUK kodları hattın güvenliği için büyük önem taşımaktadır. Telefonun sizden habersiz başkalarının kullanmasını engellemek için kullanılır. Bildiğiniz gibi telefonlar ilk çıktığında güvenlik amaçlı kilit özelliği bulunmuyordu. Fakat cihazlar geliştikçe Pin koduna da ihtiyaç kalmadı. Çünkü artık telefonların kendi güvenlik kodu bulunuyor. Turkcell,  Vodafone ya da çoklu operatör hizmeti vermekte olan Türk Telekom (Bimcell / Pttcell, Teknosacell) için pin kodunu öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

Sim Kart Pin Kodu Nerede Yazar?

Sim kart pin kodumu unuttum nerede bulabilirim diyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basittir. Sim kartı aldığımızda sim kart bankamatik kartına benzer bir kart ile bizlere verilir. Bu kart üzerinde PİN1 PİN2 kodları bulunmaktadır. Eğer kart yanınızdaysa bu kart üzerinden kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Eğer Pin kodunun bulunduğu kart yanınızda yoksa, hattın yasal sahibiyseniz müşteri hizmetlerini arayarak Pin kodunu talep edebilirsiniz. Yapılacak olan güvenlik kontrolünden sonra Pin kodu tarafınıza iletilir.

İphone Sim Kilidi Kaldırma

 iphone sim kilidi kaldırma
iphone pin kodu kapatma

Sim kart pin şifresi değiştirmek isteyenler yukarıdaki adımları takip ederek değiştirebilirler. Iphone cihazda pin kodunu kapatmak için aşağıdaki ayarları takip etmelisiniz.

  • Iphone cihazınızdan “Ayarlar / Hücresel / Sim pin” menüsüne giriş yapın buradan pin kodunuzu kapalı konuma getirebilirsiniz,
  • Cihaz açıldığında pin kodu sorulmasın istiyorsanız ilgili menüden, Pin Kodu seçeneğinin yanındaki aktif butonu kapalı konuma getirmelisiniz.

Iphone Pin Kodu Nasıl Değiştirilir?

İphone telefonunuzdan pin kodunuzu değiştirmek için eski Pin kodunuzu da biliyor olmanız gerekir. Pin kodunu sim kart’ın verildiği kartta bulabilirsiniz.

  • Ayarlar menüsüne giriş yapın,
  • Aylarlar menüsünden SIM PIN kısmına giriş yapın,
  • Açılan sayfada PIN’i değiştir seçeneğini seçip pin kodunuzu kolayca değiştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir