Boş Plaka Sorgulama

İsterseniz 4 farklı yöntem ile boş plaka sorgulama yapılabilir. Bunlar; EGM boş plaka sorgulama, 5664 Sms servisi ile plaka sorgulama, Sigortam 360 uygulaması üzerinden ve E-Devlet ile sorgulama yapılabilir. Boş plaka sorgulama, araç sahipleri yeni bir araç alırken Noter aracılığıyla yapılan işlemlerden biri de plaka belirleme işlemidir. Yapılan son düzenlemelere göre artık araçlar için hazırlanan plakalar Noterler tarafından uygulanmakta ve bu işlem için de plaka değişikliği yapılacağının belirtilmesi yeterli olmaktadır.

Boş plaka sorgulama, yeni araç satın alan veya sahip olduğu aracın plakasını değişmek isteyen araç sahiplerinin başvurduğu yoldur. Bu yol, daha çok özel plaka almak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Sorgulama işlemleri sırasında plakanın boşta olup olmadığı da sorgulayarak öğreniliyor. EGM plaka sorgulama sayfası ise her il ve ilçe için birçok sonuç önümüze çıkarabiliyor. Genel anlamda ise 4 farklı yöntem kullanılarak plaka sorgulama işlemi yapılabilir.

Boş Plaka Sorgulama Nedir?

İkinci el ya da sıfır araç alanlar ve mevcut plakasını kendine özel plaka ile değiştirmek isteyen kişilerin aradığı ilk şey boş plaka sorgulamadır. Plaka sorgulama genelde özel plaka almak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor.

Sıfır ya da para ikinci el alınan aracı için kendine özel boş plaka sorgulama işlemi normal plaka sorgulama işlemi gibi yapılmaktadır. Yani plakanız varken de ya da bir plakanız yoksa yine aynı işlemi yaparak sorgulama yapabiliyorsunuz.

Yapılacak olan plaka sorgulamalarda mevcut kullanılan plakalar ile ilgili bazı bilgiler sorgulama sonucu talep edilen kişiye bildirilir. Fakat yapılan sorgulama sonucunda herhangi bir bilgiye ulaşılamıyorsa plakanın boş olduğu anlaşılmaktadır

Boş Plaka Sorgulama Nasıl Yapılır?

Özel plaka almak isteyen kişiler veya mevcut plakasını yeni özel bir plaka ile değiştirmek isteyenler boş plaka sorgulama için aşağıdaki adımları takip edebilirler. Aşağıda detaylı şekilde anlattığımız yöntemleri kullanarak plaka sorgulama ve boş plaka öğrenme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

EGM Boş Plaka Sorgulama

Kullanılmayan plaka sorgulamanın en kolay ve ücretsiz yöntemi ikamet ettiğiniz ilin Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden boş plaka sorgulaması yapmanızdır. Bazı illerde ise emniyet bu hizmeti veriyor ama hala bir çok ilde İnternetten boş plaka sorgulama ya da plaka tahsis işlemi yapılamıyor, bu tür durumlarda bulunduğunuz ilin trafik cezası sorgulama Trafik Tescil İşlemleri bölümünü telefon ile arayıp ya da bizzat giderek Boş Plaka Sorgulaması yapılabilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile boş plaka sorgulama işlemi yapmak için yukarıda belirtilen adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

E-Devlet Boş Plaka Sorgulama

İsterseniz E devlet üzerinden de boş plaka sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu sorgulamayı yapabilmek için aşağıdaki adımları sırası ile uygulamanız gerekir.

  • E Devlet ile boş plaka sorgulama ya da plaka tahsis uygulamaları [code_snippet id=5 php=true]’de kaldırıldı. Artık E devlet sitesi ve uygulaması kullanılarak bu hizmet takip edilemeyecek.

5664 Sms Uygulaması ile Boş Plaka Sorgulama

Sigortam 360 uygulaması Kullanılarak Sorgulama Yapılabilir

İstanbul Boş Plaka Sorgulama [code_snippet id=5 php=true]

İstanbul için sorgulama yapılamamaktadır. İstanbul’da ikamet eden vatandaşların Trafik tescil Şube Müdürlüklerine giderek sorgulamaları veya telefon ile aramaları gerekiyor.

Özel Boş plaka arayanlar istanbul’da Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden öğrenebilirler.

Ankara Boş Özel Plaka Sorgulama

Başkentte yaşayanlar için Ankara boş plaka sorgulama rezervasyon ve tahsis işlemleri internet üzerinden online bir şekilde yapılabilir. Ankara boş plaka sorgulamak için tıklayınız. Buradan ilgili adımları izleyerek sorgulama yapabilirsiniz.

Ankara’da yaşayanlar yukarıda verilen bağlantıyı ziyaret ederek sorgulama işlemlerini hızlı ve online şekilde yapabilirler.

Eskişehir Boş Plaka Sorgulama ve rezervasyon (Tahsis) Nasıl Yapılır

Eskişehir ilinde yaşayanlar illerinde boş plaka sorgulama işlemi için aşağıdaki adımları uygulayabilirler.

  • Eskişehir İl Egm internet sitesine giriş yapın,
  • Menü>Online işlemler> “boş plaka rezervasyon” menüsüne girin,
  • İstediğiniz plaka kodunu yazıp arama düğmesine dokunun. Eğer plaka kodu çıkarsa bu plaka boştur,
  • Önceden alınan plakalar için ise plaka bulunamamaktadır uyarısı verir.

Bazı illerde bu hizmete henüz geçilmemiştir.

Boş Plaka Sorgulama SMS

Bazı illerde bu hizmetler verilmediğinden Sms yoluyla sorgulama yapmanız gerekebilir.

  • Boş plaka sorgulama işlemlerinin en kolay ve pratik yöntemi SMS ile plaka sorgulamadır. Tüm GSM operatör kullanıcıları BELİRLİ BİR ücret karşılığında plaka sorgulama yaptırabilmektedirler.
  • Cep telefonların mesaj bölümüne “Detay boşluk Plaka” yazdıktan sonra 5664 boş plaka sorgulama sistemine kısa mesaj atmaları yeterlidir. Sadece önceden alınmış plakalar için telefona detay bilgisi gelmektedir. Mesaj gelmiyorsa biliniz ki plaka boştadır.
  • sigortam360 web uygulaması ile de 2021 yılı itibariyle fiyat değişikliği olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir