PUBG Mobile Ne Zaman Çıktı?

PUBG Mobile hangi yılda ve ne zaman çıktı sorusu oyuncular tarafından çokça merak ediliyor. Bu soruya yanıt vermeden önce PUBG Mobile nedir nasıl oynanır gibi sorulara cevap vermek daha doğru olur. PUBG Mobile, Pc Pubg’nin mobil cihazlara uyarlanmış halidir. Ayrıca emülatörler sayesinde bilgisayarlarda da oynanabiliyor. Bir dönem dünyada ve ülkemizde en fenomen oyunlardan biriydi. Halen daha yüzbinlerce oyuncu bu oyunu oynuyor.

PUBG, 30 Temmuz 2016 tarihinde çıkan battle royale türüne sahip bir bilgisayar oyunudur. Hayatta kalma oyunlarına ilginin artması konusunda Pubg öncü olmuştur. PUBG oyununun çok sevilmesinin nedeni, tek bir kurala göre değil, oyuncunun kararına göre oyun yapısının değişmesidir. Örnek verecek olursak bir rakibi görüyorsunuz ve onunla savaşıp savaşmamak sizin elinizde. Savaşmayarak sessizce uzaklaşabilirsiniz. Belki de savaşmayı tercih edip diğer takımların da oraya gelmesine neden olabilirsiniz. Oyunun bilgisayar sürümünün çok beğenilmesi mobil sürümün ve düşük sistemlerde çıkmasına da öncülük etti.

PUBG Mobile Ne Zaman Çıktı?

PUBG Mobile ne zaman çıktı sorusuna cevap verecek olursak; ilk olarak 9 Şubat [code_snippet id=5 php=true] olacaktır. Bu yıl ilk defa Çin’de çıkan PUBG Mobile, 19 Mart [code_snippet id=5 php=true] tarihinde dünya genelinde Android ve iOS platformlarda yüklenip oynanabilir hale geldi.

PUBG Mobile oyunu, Android 4.3 sürümü ve iOS 9.0 ve üzeri sürümlere uygun şekildedir. Oyunun yapımını Tencent Games üstlenmiştir. 100 oyuncunun aynı anda oynayabildiği oyun Unreal Engine 4 motorunu kullanıyor. 

Dünya genelinde 600 milyondan daha fazla indirme sayısına ulaşan popüler bir mobil oyundur. 50 milyondan fazla aktif oyuncusu olan PUBG Mobile, birinci şahıs ve üçüncü şahıs modlarına sahiptir. Oyun ilk geldiğinde sadeliğiyle ön plandaydı. Ancak farklı güncellemeler getirildi, bu güncellemelerin beğenilmesi ile dönem dönem yeni yeni güncellemeler ile farklı modlar oyuna dahil olmuştur.

Pubg Mobile Oyun Modları

Oyunda çeşitli modlar bulunmaktadır. Şuana kadar gelen bazı modları ise şu şekilde sınıflandırabiliriz.

  • Şafağa Kadar Hayatta Kal
  • En Karanlık Gece
  • Arena
  • Enfeksiyon 
  • Ağır Silah
  • Kış Festivali
  • Kutup modu
  • Runik Güç
  • Godzilla vs Kong modu

PUBG Mobile Yasaklı Olduğu Ülkeler

İnsanların saatlerini hatta bazen günlerini geçirdiği oyun bazı ülkelerde yasaklanmıştır. Pubg Mobile oyununun yasaklı olduğu ülkeleri sıralayacak olursak;

  • Irak
  • Ürdün
  • Hindistan
  • Nepal

Bir dönem Çin’de de yasaklandığı ve kısıtlandığına dair haberler çıksa da resmi bir kaynak olmadığından dolayı onu listeye dahil etmedik. Oyunun yasaklanmasının nedeni ise, insanların çok fazla vakit geçirmesi ve kötü örnek oluşu gösterilmektedir.

Pubg Mobile Nedir?

Pubg Mobile oyununu bilgisayarınıza ya da telefonunuza yükleyerek oynayabilirsiniz. Android ve ios cihazlara yükleyip oyunu oynayabiliyorsunuz. Mobil cihaz olarak en iyi iPad cihazlarda performans vermektedir. Bilgisayarlarda ise yüksek sistem gereksinimlerine sahip bir bilgisayar ile çok daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyunda harita seçimi yaptıktan sonra tek başınıza, arkadaşınızla ya da toplamda 4 kişilik takım olarak oynayabiliyorsunuz.

Oyunu başlattığınızda uçakta maksimum 100 oyuncu olur. Oyun en çok savaşanı değil, en son hayatta kalan kişiyi birinci olarak belirlemektedir. Fakat rank kasıyorsanız savaşarak diğer rakipleri alt etmeniz daha avantajlı olacaktır. Ayrıca oyunda zaman zaman uçak vasıtasıyla bırakılan dropların içinde çeşitli zırh ve ekipmanlar ile rakiplerinize korku salabilirsiniz.

Pubg Mobile oyununa yeni başlayacaksanız ve bir isim belirlemediyseniz Pubg Mobile şekilli isimler adlı başlığı ziyaret edebilirsiniz. Buradan kendinize uygun nicki seçip kullanın. İsterseniz çeşitli sembolleri kopyalayarak nickinde kullanabilirsin. PUBG Mobile Ne Zaman Çıktı sorusunu google’da araştırdığımızda ise ilk piyasaya çıkış tarihi 20 Aralık 2017 şeklinde görünmektedir.

Pubg Mobile ne zaman çıktı sorusu genelde ben oyunu 10 yıldır oynuyorum diyen abartmayı seven insanlara cevap niteliğinde aranmaktadır. Bizlerde bu bilgiyi doğru şekilde öğrenmeniz için Pubg mobile ne zaman çıktı, pubg hangi tarihte çıktı sorusunun yanıtını burada yayınladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir