Yeni Telefon ilk Alındığında Kaç Saat Şarj Edilmeli, yeni telefon ilk şarj süresi hakkında merak edilenler haberimizde.
Yeni bir cep telefonu alınca ne yapılmalı, akla ilk gelen şeylerden biri de cep telefonu ilk alındığında kaç saat şarj etmeliyim sorusu oluyor. Geçmişten günümüze bu durum çok tartışılan bir konudur. Kimi kullanıcılar bu durumun pek önemli olmadığını savunsa da çoğu kişi şarj olayını oldukça ciddiye alıyor. Yeni telefon aldım kaç saat şarja takılır diye merak ediyorlar.
Yeni alınmış cep telefonu ilk açıldığında kaç saat şarj etmeliyiz sorusunu sizler için araştırdık. Kullanıcı yorumlarını da analiz ettik. Bu durumda yeni telefonda şarj etme durumu nasıl olmalı, yeni telefonu şarja takmak gerekir mi, kaç saat şarj etmeniz ve nasıl şarj etmeniz hakkında bazı bilgiler paylaştık.
Telefon İlk Alındığında Nasıl Şarj Edilmeli
1. Yeni Alınan Telefonu’un ilk Şarjı Powerbank ile Yapılır mı?
Yeni alınan sıfır telefonunun ilk kullanımda şarjını PowerBank ile yapmak ne kadar mantıklı? Açıkçası ilk şarj büyük bir önem taşıyor. Bu nedenle ilk şarjı powerbank ile yapmanızı önermiyoruz. Daha sonraki kullanımda powerbank ile şarj olmalı.
Çünkü Powerbank her ne kadar kullanışlı bir güç kaynağı olsa da priz vasıtasıyla yapacağınız şarjın yerini tutmayacağını düşünüyoruz. Çok zor durumda kalmadıkça telefonların ilk şarjını Powerbank ile yapmayın, sonraki kullanımlarda yapmalıyız.
2. Cep Telefonu İlk Alındığında Kaç Saat Şarj Edilmeli
Bu konuda çeşitli fikirler var, bir kısım insan tam dolana kadar şarj etmek yeterli derken, bir kesim de 12 saat şarj edilirse batarya ömrü daha uzun olacaktır diye savunuyor.
12 saat şarj olayı eski teknolojiye sahip telefonlarda gerçekten büyük bir önem taşıyordu. İlk telefonu aldığımızda ilk şarj cihaz bataryasını adeta şokladığından dolayı ömrünü de belirliyor. Bu nedenle telefonu ilk defa bataryasını dolduracağınızda tam şarj olmadan prizden çıkarmamanızı tavsiye ederiz. Telefonunuzu aldığınızda içerisindeki bütün şarjı bitirin. Sonrasında ise tamamen şarj dolana kadar gece uyumadan önce şarja bırakın. Yaklaşık 12 saat şarj olduktan sonra ilerleyen sürede de bataryanın uzun ömürlü olması için şarj tamamen bitmeden sürekli şarja takıp çıkarmayın.
3. Telefon ilk Alındığında Neden 12 Saat Şarj Edilir?
Telefon ilk alındığında içindeki şarjı tamamen bitirip gece uyumadan önce şarja bırakmanızı öneririz. Çünkü gece sabaha kadar uyuyacağınızdan dolayı telefon kesintisiz olarak şarj olacaktır. Bu da bataryanın daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
12 saat şarj edilmesinin açıkçası günümüzde çok da önemi yoktur. Fakat telefonun %100 full şarj olması gerekir. Çoğu kişi telefonu78d tam şarj dolmadan şarjdan çıkardığı için pil ömrünü düşürmektedir.
Cep Telefonu Pil Ömrünü Uzatmak
Saat bazlı olarak genelde 12 saat şarj edilmesi gerektiği söylenir. Bunu hemen hemen herkes söyleyebilir. 12 saatte denmesinin sebebi ise telefonunuzun %100 full şarj olması içindir.
Zira çoğu kişi telefonun pili tam dolmadan şarjdan çıkarıp kullanmaya devam ediyor. Akıllı cihazların da tabi ki bir şarja takılma ve batarya ömrü vardır. Bu ömrü ne kadar uzun tutarsanız o kadar iyi.
Pil ömrünü uzatmak için;
- Telefonun şarjı tamamen bitmeden şarja takmayın,
- Cihazın şarjı %100 dolmadan şarjdan çıkarmayın,
- Cihaz şarjda iken oyun ya da telefonu yoracak uygulamalar kullanmayın.
Telefon Alındığında Ne Kadar Şarj Edilmeli
Telefon aldıktan sonra ne kadar süre ve kaç saat şarj edilmelidir, yeni telefon ne kadar şarjda kalmalı, uzun süre şarj etmezsek ne olur? Telefon üretici markalar, cihazların bataryası hemen mevcut özelliğini yitirmesin diye, cihazların şarjı tamamen bitmeden şarja takmayı önermiyor. Aynı zamanda cihaz şarjdayken oyun oynama gibi şeylerin de yapılması uzmanlar tarafından pek önerilmiyor.
Yeni bir cihaz aldığınızda batarya ömrünün uzun olması için şarja takma alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Örneğin cihazınızın %40 şarjı varsa ve acil çıkma gibi bir durum söz konusu değilse cihazı şarja takmamanız gerekir.
Batarya Ömrünü Uzatmak İçin
Telefonun batarya ömrünü uzun tutmak için şarj sürelerine ve şarja takma davranışlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Cep telefonları ilk çıktığında %5 civarlarına ulaşmadan şarj edilmemesi öneriliyordu. Ancak şuanda eski telefonları kullanmıyoruz yeni teknoloji cihazlar kullanmaktayız. Bu cihazlar ile ilgiliyse %20’nin altına inmeden şarja takılmalı ve %80’i geçmeden şarjdan çıkarmamamız gerektiği şeklinde bilgiler mevcut.
Telefonu Şarjda Bırakmak Zarar Verir mi?
Artık kullandığımız telefonlar akıllı, yani birçok özellik ve donanıma sahip bu cihazların uzun süre şarjda kalması akıllı telefonlara zarar vermemektedir. Çünkü sınırsız şarj alan cihazlar değildirler. %100 seviyesine ulaştığında otomatik olarak şarj doldurma işlemi durur. Böylece cihaz da zarar görmemiş olur.